- do 06 jan 2011, 17:20
#1887080
dat is echt te goedkoop. goede mes zijn ook duur omdat het duur materiaal is, dure bewerking (dubbel gesmeed enzo) en een beetje het merk natuurlijk (wat staat voor jarenlange ervaring en feedback van gebruikers). heb laatst een office mesje gekocht voor 60 euro. dus dan gaat dit echt niet. voor Reus zijn vlees gebruik ik IKEA en hema messen, diepvries vlees is funest voor ieder mes denk ik, dus dan beter een goedkoop verpesten. (komt ook omdat ik te onhandig ben om aan te zetten, dus dan werkt dat dubbel)
echt scherp zijn alle messen van de 'merken' zoals je in een kookwinkel vind, wusthof, global, sabatier, etc. alleen, ieder mes wordt minder scherp, dus je zal ze èn zelf moeten aanzetten, en regelmatig professioneel laten snijden. daarbij is het afhankelijk van welk type mes je koopt, sommige messen zijn niet bedoeld om vlijmscherp te zijn, andere wel. maar, als je al 1 mes hebt van 1 merk, zou ik lekker bij dat merk blijven!
Laatst gewijzigd door nienk op do 06 jan 2011, 17:24, 1 keer totaal gewijzigd.