Moderator: Lizzy
jara schreef: 2x in de week geef ik een klein handje gemalen noten......vraag is of ik de noten ook voor langere tijd gemalen kan bewaren (dus een voorraadje malen) of droogt dit dan heel erg uit en kan ik het beter per keer ff door de blender gooienJe kan wel grotere hoeveelheid malen,ik doe het altijd in glazen potje met goed sluitende deksel( oud jampot werkt goed)
Mixxy schreef: Malen en dan in bakjes in de vriezer. één in de koelkast voor gebruik. Gaat prima zo.Ik heb 't ook wel in de vriezer bewaard, de noten vriezen toch niet aan elkaar,en kan ook makkelijk gelijk uit de vriezer gebruikt worden
Kemi schreef: Met rauw bedoel je ongebrand? Geef je dat ook op 'gewicht' of is dat gewoon een beetje op de gok? En waar is het voor?Amandelen bijv., bevatten zink, magnesium, kalium, calcium en ijzer. Verder bevatten ze vitamines uit de B groep. Zonnebloempitten bevatten vrij veel vitamine E maar ook vrij veel omega 6 vetzuren en daarom geef ik ze niet. Ze bevatten trouwens ook ijzer, zink, kalium en seleen. Sesamzaad bevat veel vitamine E en ijzer en foliumzuur en vooral veel calcium. Hazelnoten bevatten ook veel vitamine E en ijzer en zink. Pompoenzaden bevatten zeer veel zink. En ze werken wormafdrijvend. Walnoten bevatten vitamine E en wat omega 3 vetzuren en foliumzuur.