Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door ReneeGJ
#1788826
Morgen is het zover!! Dan krijg het vlees binnen voor Lodewijk!

Willen jullie een kijkje nemen naar mijn groentenmix?:

bloemkool
brocolli
rode biet
wortel
sperzieboon
veldsla
komkommer
pompoen

Is dit voldoende afwisseling? En moet ik iets voorkoken? Of gewoon schillen en pureren?
Gebruikersavatar
Door judith vd
#1788894
Volgens mij ziet het er goed uit: je hebt groente van onder en boven de grond.
Koken en schillen is niet nodig. Ik heb alles klein gesneden en in de sapcentrifuge gedaan. De pulp die in de zeef achterbleef heb ik er ook bij gedaan.
Er zijn trouwens meer topics over groente mixen. Daarin kan je lezen dat er ook knoflook, ei en kruiden bij wordt gedaan.

Je krijgt vast nog wel reacties van andere leden die al langer barfen en er veel van weten (ik doe het ook nog niet zo lang).

Succes ermee!

Judith
Door jara
#1830434
lauraV schreef: pompoen schil ik wel en sperciebonen blanceer ik even
Lizzy schreef: Dat mag wel maar hoeft niet.
Dus de pompoenschil kan meegepureerd worden... heeft die nog voedingswaarde dan?
Vond het al een rotwerk die shil eraf te snijden, zondag net gedaan en sneed bijna in mijn vinger  >:( (schil was vrij hard)
Door jara
#1830451
HannekeKjell schreef: Volgens mij is de pompoen schil voornamelijk vezels.
Als je de pompoen even kort kookt, dan kan je 'm heel makkelijk schillen.
En dat zijn dan vezels waar ze qua voedselopname niets mee doen..... bedankt voor de tip.
Door Lizzy
#1831221
Ik vind het ook met een dunschiller geen doen. Daarom laat ik de schil eraan. Levert verder niks op behalve extra vezel. Ik neem wel biologische, omdat ik ze niet schil.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door