Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door Senna99
#1828348
Ik heb even een vraagje over het geven van ribben. Raiko krijgt regelmatig ribben, (lamsribben en hertenribben).
Nu las ik laatst in een topic dat iemand ook wel ribben geeft maar alleen als er in het seizoen mooie zachte ribbetjes zijn, (van jonge dieren dus).  Maar wanneer is het seizoen van jonge ribbetjes (het lijkt me zelf in het voorjaar, of niet?)
Nu had Raiko vandaag en gisteren weer ribben op het menu. (Gisteren heeft ie een gedeelte gehad en vandaag dus wat overgebleven is). Ik had de ribbenpartij dus gewoon doormidden geknipt met de snoeischaar. Nu is het gekke dat het gedeelte dat ie gisteren kreeg heel makkelijk naar binnen ging. Maar het gedeelte wat ie vandaag kreeg (van dezelfde ribben dus) bleek knoepertje hard te zijn. Ik heb het vlees er maar afgesneden en de rest weggekieperd in de kliko.
Iemand een idee hoe dit kan? Zou het kunnen omdat het het tweede gedeelte dus al een dag langer in de koelkast heeft gestaan?? (Ik noem ook maar iets hoor...), maar vond het wel vreemd.
Gebruikersavatar
Door Senna99
#1829667
Nynke F schreef: het gedeelte van de rib wat aan het borstbeen zit lijkt mij sowieso harder  :-\ :-\
Het was idd wel het smallere gedeelte, maar het kwam dus van dezelfde ribben partij. En al die andere stukken waren dus wel gewoon zacht. Ook de gedeeltes die aan het borstbeen zaten, (althans ik neem aan dat dat het smallere gedeelte is).
Maar misschien was deze dan wel van een wat ouder schaap.. :biggrin2:
Gebruikersavatar
Door pike
#1829883
Volgens mij zijn de achterste ribben (de valse ribben) altijd wat zachter dan de voorste.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door