TMG1961 schreef:
Gisteren tijdens de wandeling nog erover gesproken en opeens stelt ze me de vraag hoe het zit met kwaliteit bot en spiervlees/orgaan en of daar ook controles op zijn en hoe het zat met bacteriën enz. Ik heb haar verteld dat veel van wat er gevoerd wordt ook gewoon voor menselijke consumptie geschikt is.
Maar hoe zit dat nu precies? Is er een bepaalde controle op het aangeboden bot en spiervlees? Heb me die vraag eigenlijk zelf nooit gesteld maar zette me wel aan het denken, zeker omdat ik het fijne er ook niet van weet.
Alvast bedankt voor de antwoorden en uitleg.
daar zul je nooit achter komen,
in eerste instantie zal 't slachtvlees best gekeurd zijn, daarna?
beland 't meestal in een vriezer, voor verdere bewerking, omcatten van uhd data schijnt ook te gebeuren
er was ook zo'n uitzending van Keuringsdienst van Waarde?
dat ging over gehakt weliswaar van/voor de AH, wat zo maar 4 jaar oud kon zijn
't grootste probleem is denk ik, 't goed bevroren houden van de producten, tijdens transport;
dus idd niet 3 x ontdooien en weer invriezen
wat ik hier wel merk (of de katzels dan) is dat sommig vlees blijkbaar al een hoge bacteriele toestand had:
dat wil nog wel in de ochtend gegeten worden, maar laat in de avond ist al ranzig...plakkerig, ruikerig
voor mij een teken dat 't niet 'goed' behandeld is; tè veel bacterien bevatte
'k moet zeggen dat Dogshape altijd mooi vlees heeft geleverd, en de poelier wel 'ns wat minder
'vers', lees: constant gevroren vlees is echt nog wel enkele dagen goed houdbaar in meer of minder gekoelde toestand!
och en die worm-perikelen...die overleven niet (na een 2 weken) in de vriezer, dus neej, daar maak ik me niet druk om