Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door nova
#1794096
Waar valt rundertong onder?
spiervlees of orgaan?
t is n behoorlijke  lap zeg :o
en dan ook maar meteen dezelfde van de runderlippen
Orgaan of spiervlees? Er zit weinig rood vlees aan, wel slijmvlies en kimmels
Door Lizzy
#1794108
Orgaan. Het is ook een spier natuurlijk. Maar wijkt dermate af van normaal spiervlees qua samenstelling dat ik het onder orgaan laat vallen. Zo is het bijv. echt aanzienlijk veel vetter dan gewoon spiervlees.
Gebruikersavatar
Door lauraV
#1794302
nova schreef: Waar valt rundertong onder?
spiervlees of orgaan?
t is n behoorlijke  lap zeg :o
en dan ook maar meteen dezelfde van de runderlippen
Orgaan of spiervlees? Er zit weinig rood vlees aan, wel slijmvlies en kimmels
is zo een tong eigelijk vet of mager?
(ivm drogen  ;))
Gebruikersavatar
Door Aquillo
#1794326
tong is  redelijk vet . en anders dan andere organen geen zever van het bloed om er afvalstoffen uit te halen. Wel zitten er klieren in die in mindere mate voorverteringssappen produceren daarom denk ik orgaan genoemd
zie hier de voedingswaarde van rundertong
http://www.nutrimens.nl/fooditem.aspx?id=13339
vetgehalte op 100 gram is Totaal Vet 16.09 g
en dat van rundspiervlees is Totaal Vet 13.4 g  per 100 gram
runderhart vetgehalte per 100 gram  Totaal Vet 3.94 g
runderlever per 100 gram  Totaal Vet 3.63 g  

Kalfstong is mager
http://www.nutrimens.nl/fooditem.aspx?id=17222
vetgehalte is per 100 gram Totaal Vet 5.48 g
Laatst gewijzigd door Aquillo op di 19 okt 2010, 12:40, 1 keer totaal gewijzigd.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door