ik wil bij herby wat patrijs karkas gaan bestellen.
heeft iemand ervaring wat hardheid betreft en zijn de karkassen goed bevleesd?
Moderator: Lizzy
Too schreef: Ik ben helemaal pro-patrijskarkasjes :D,goed.ik bestel 2 kilo
ze zijn prachtig : compleet zonder de filetjes [er zit dus ook nog al t orgaan in] en qua hardheid ideaal voor de katten -zachter dan konijn en eend, harder dan kwartel-
In eerste instantie was ik wat teleurgesteld dat de boutjes er niet meer waren [dat was zo makkelijk portioneren ] maar dit is een super alternatief [vind ik]
PS je woont toch in Arnhem? Als t je niet bevalt kom ik ze graag overnemen
[zolang t om een beetje -2kg max- gaat, de vries is nl niet groter]
robbiekomvoor schreef: goed.ik bestel 2 kiloIk hoor t wel als je er van af wilt
Hetty 1 schreef: Hier nog een die het niet eet.Armagnac vind ze lekker maar hij laat altijd (een deel van) de orgaantjes liggen.
Aleen als ik ze fijn maak in de blender en er van alles doorheen gooi gaat het er in. (Met lange tanden )
Ik heb er nog een paar en die zal ze eten ook.
Too schreef: Dat van orgaan zat ik ook te bedenken, orgaan en [dus] ook darm zit er nog in.. als je blendert zit die pruttel ook door de prakWist niet dat je karkasjes in de blender kon doen ???
Omdat ik toch moet knippen trek ik t darmpje eruit en waar nodig spoel ik een beetje, de eerste keer werd er nl ook een beetje moeilijk gedaan
Overigens laat de dikkerd t maagje liggen dat mag een ander opruimen
pike schreef: Wist niet dat je karkasjes in de blender kon doen ???Ja hoor, doe ik wel.
Hetty 1 schreef: Ja hoor, doe ik wel.Jeeeemig. En dan vind ik het al een gedoe dat ik darmen en maag eruit moet halen
Eerst haal ik het orgaan eruit, gooi maag en darmen weg, spoel het karkas onder de kraan en knip het in stukjes en doe de rest van het orgaan weer bij de stukjes karkas.
Dan in de blender met ei, yoghurt of kwark en/of een beetje rundergehakt.
En dan eet madam het eindelijk. >:(
Wat ik nog aan voorraad heb maak ik op deze manier op, maar daarna gaat er iets anders op het menu.