Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door hamada
#1769163
Ramses heeft nu een paar weken zowel overdag maar ook vooral 's nachts in aanvallen flinke buikpijn. Hij loopt standaard van 1.30 tot een uur of 4 te spoken. Heeft geen diarree, geeft niet over, eet met graagte. Wel loopt hij erg langzaam, mogelijk een teken van pijn. Bij bijna aanraken van zijn buik spant hij al aan, en bij onderzoek bij de dierenarts waren ook zijn ribben erg gevoelig.  Geprobeerd Primperid: dit leek wat te helpen, maar niet volledig. Daarna had de DA het idee dat de pijn vanuit nek of rug komt, dus geprobeerd met Rimadyl. Geen effect. Nu aan de Cortaphen forte: geen tot nauwelijks effect, alleen nu, na 3 dagen wel dunnere ontlasting.
We gaan komende week uiteraard voor uitgebreid onderzoek, maar morgen ga ik in ieder geval vragen om toch weer een andere pijnstiller. Heeft iemand een voorstel? Ramses heeft overigens zware hartproblemen, syringo, spondilosis, en patella luxatie. Volgens de specialist past het beeld zoals we nu zien niet direct bij syringo of hartproblemen, dus moeten we verder zoeken.
Maar mijn eerste vraag is natuurlijk pijn medicatie, want zulke gebroken nachten zijn niet voltehouden voor Ramses, maar ook niet voor ons.
Gebruikersavatar
Door *Dorothea*
#1769167
Ik zou eerst eens een diagnose boven water proberen te krijgen. Als bovengenoemde pijnstillers al niet werken dan kun je nog tramadol proberen. Maar goed ik zou eerst eens willen weten waar de pijn vandaan komt. In geval van syringo schijnt gebapentine te helpen. Misschien is een bezoek aan een osteopaat wat?
Door hamada
#1769185
Dank voor je snelle reactie. Ramses zit al aan de gaba 2x dgs. En voor zijn hart nog 5 andere soorten medicatie die soms niet goed combineren met sommige pijnstillers. Ik hoop dat we snel uitsluitsel krijgen over de oorzaak van de pijnklachten, maar zal morgen met mijn DA overleggen over evt. tramadol.
Gebruikersavatar
Door Sammy1980
#1769347
Misschien een heel dom idee, maar kan de buikpijn niet veroorzaakt worden door de medicatie die hij nu krijgt  :-\
Ik weet het niet, opper maar iets.

Wil je iig sterkte wensen met Ramses en hopelijk weet je snel wat er is!
Door hamada
#1771833
Ramses zit nu weer op de rimadyl aangevuld met valium, in de hoop dat zijn rugspieren wat ontspannen.
Lijkt iets te helpen, maar hij loopt nu niet eens meer 20 meter.
De DA is echt van mening dat het uit zijn rug komt, en de buikpijn had hij al voor de medicatie. (Zijn hartmedicatie heeft hij al ruim een jaar, dus daar komt het niet vandaan denk ik).
Ga toch morgen kijken of we niet sneller bij de specialist terecht kunnen. En anders maar wachten tot vrijdag. :-\ :-[ Het voelt in ieder geval niet goed.
Door arli
#1771866
hallo dit is owelvoor de hond als voor de baas erg vervelend. Heb je op t alternatieve vlak al watgeprobeerd? quantum touch bijv of reikie?
sterkte ermee in iedergeval.
Door diergedrag
#1771991
Het klinkt een beetje vaag van de dierenarts. Heeft hij/zij niet meteen verder gekeken naar eventuele rugklachten? Aftasten van de rug, reflexen testen, rontgenfoto (evt. met contrastmiddel)?
Tramadol is inderdaad een goede optie bij sterkere pijn!
Bij buikpijn zie je vaak een heel bolle rug.

Wat rot allemaal!
Door Nynke
#1772162
ach Maud, arme Ramses  :'( :'( 

Kun je het leven voor hem misschien wat gemakkelijker maken?? kvv ipv barf? een voorverwarmd bedje?


:-* :-* :-* :-* :-*
Door BubbaBling
#1772422
Bling heeft ook wel eens last van buikpijn.
Ik heb hier een flesje metacam staan (eigenlijk voor gewrichten enzo), en dan doe ik een paar druppels in zn bekje en gaat hij slapen en daarna is het weer over.
Metacam heb ik ook altijd in huis (via de DA)
Door hamada
#1772608
Met de valium lijkt het iets beter te gaan met Ramses, hoewel de pijn/drukgevoeligheid van zijn buik nog erg extreem is. Maar hij heeft redelijk geslapen en loopt iets gemakkelijker. Tot afgrijzen van man en zoon neem ik hem af en toe met de andere honden mee in de buggy met wandelen  ::), omdat hij zo graag mee wil. Alleen de afstand niet volhoudt.
Helaas werken metacam, rimadyl en cortophen alleen niet. In het verleden kreeg hij wel eens hondenaspirine, maar die mag hij niet meer in verband met andere (hart)medicatie. Betwjfel ook of aspirine sterk genoeg zou zijn.
Hij krijgt regelmatig Reiki van me. Komt dit ook zelf halen. Dit lijkt wel prettig voor hem te zijn, maar heeft geen directe vermindering van zijn pijn tot gevolg.
Gelukkig hebben ze in de Wagenrenk alle mogelijke onderzoeken paraat, dus we wachten vol spanning af.
En uiteraard wordt hij wel verwend met lekkere hapjes (kvv, satinballs), want met zijn hart kan hij ook niet te veel afvallen.
Door hamada
#1775211
Vandaag bij de Wagenrenk geweest. De pijnklachten van Ramses worden veroorzaakt door zijn hartproblemen. Door de grote rechter hartkamer vindt stuwing naar de lever plaats, en dat doet zeer. Hij zit al op de optimale fursemide medicatie, dus rest slechts pijnmedicatie. Omdat hij nergens op reageerde, krijgt hij nu een lage dosering van een opiaatachtig middel. Hopelijk werkt dit.
Hij is nog erg alert en actief, dus het besluit van in laten slapen hoeven we nog niet te nemen als tenminste de pijnmedicatie gaat helpen. De linker kamer is nog relatief goed in orde waardoor zijn conditie nog heel behoorlijk is. En die toestand is stabiel. Wat ons betreft wordt richtinggevend of Ramses pijn heeft of niet. Als de pijn te bedwingen is, dan blijven we goed voor hem zorgen. Zodra leven lijden wordt, dan zullen we hem daar tegen moeten beschermen  :'( maar gelukkig is het nu nog niet zover.
Door hamada
#1776064
Dank voor jullie reacties. We gaan er met Ramses nog een mooie tijd van maken zolang hij pijnvrij kan leven. Geestelijk is hij absoluut nog niet toe aan een afscheid, dus we hopen dat hij nog relatief oud kan worden met dit verhaal.  :-\ :(
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door