Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#1754857
Bij onze witte herder van 4 jaar oud is een maand geleden na 4 jaar ellende EPI geconstateerd. Hij werd dus op medicatie gezet Zymoral en Metrazol. In eerste instantie leek dit aan te slaan. Zijn ontlasting werd minder en kompact. Na een week kreeg hij echter een volgend probleem. Peri anale fistels. Iedere ontlasting werd een drama. Gewoon hartverscheurend. Nu stonden we voor een dilemma( ontlasting dun houden of niet, waar prioriteit aan geven).  Wie zich in deze problematiek verdiept begrijpt dat je ze alleen maar samen kan aanpakken. Dus toch maar een hoge dosering Atopica erbij geven.  Deze aanpak hebben we na 1 dag al weer moeten staken omdat Elvis deze intensieve methode lichamelijk niet verwerken kan (Helaas). De combinatie van medicatie was teveel. Emmers vol brakken, moe en op. Weer na de specialist gebeld. Bij Da een antibraak injectie gehaald.
Samen met de DA en specialist besloten de nadruk op de EPI te leggen en om verdere verergering van de anale fistel te voorkomen een onderhoudsdosering Atopica te geven, hopende dat er geen fistels bijkomen en de twee wonden die hij nu heeft niet verder aangetast worden. Zijn lichaam langzaam aan de medicatie te laten wennen. Hopelijk komt er snel een mate van stabiliteit zodat we een behandelmethode kunnen uitstippelen. Heb dagelijks telefonisch contact met de specialist.

Wie kan mij verder helpen met een balans te vinden tussen deze twee aandoeningen?


Groetjes HDSI59
#1754870
Hij krijgt het wel voor zijn kiezen. Staat hij wel op versvleesvoer? Dat werkt zowel goed voor de EPI als voor de fistels.
Er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen bij fistels, maar het wisselt sterk per hond wat er nodig is. Ik ken een hond waarbij het een voedsallergie was. En vaak helpt overgaan op versvleesvoer alleen al goed.
#1754882
HDSI59 schreef: Bedankt voor jouw advies. We hebben zaterdag al een afspraak bij een homeopatische arts.
Kijk! Dat lijkt me een superplan. Mocht Elvis nog geen vers eten, zou ik hem zeker overzetten op BARF + verse pancreas of een KVV speciaal voor EPI patienten zoals bijv. Carnibest Natuurvoer Pancreas. Verse pancreas werkt gewoon beter dan die enzymenpoedertjes/pilletjes.
#1756589
  Oeps ik schaam me een beetje. Door alle problemen met Elvis heb ik vergeten m e even voor te stellen. Mijn naam is Desiree, Woon met mijn man en 2 kinderen in Geesteren overijssel. Hebben 2 honden een schotse Herder teef Kyra van bijna 14 jaar en een witte herder reu van 4 jaar oud. Vind jullie forum geweldig en kan hier veel bruikbare informatie vinden. Leuk om te lezen dat er  nog zoveel baasjes zijn die niet zeggen. Kom jongens het is maar een hond. Ik krijg in mijn omgeving vaak te maken met onbegrip over het feit dat ik zoveel geld besteed aan mijn honden. Vooral wanneer ze ziek zijn gaat het onze financiele middelen vaak te boven. Maar zeg eerllijk. Wij al maatschappij hebben de hond gemaakt to wat ze nu zijn. En brengt dat niet een bepaalde verantwoordelijkheid met zich mee?
#1756910
Hihihi, geeft niks hoor, maar leuk dat je je alsnog voorstelt! Welkom Desiree! Ja, ik vind dat het hebben van een hond zeker verantwoordelijkheden met zich meebrengt. En ik vind eerlijk gezegd dat dit best wel eens niet door iedereen even serieus genomen wordt :'(
#1758098
Lizzy schreef: Kijk! Dat lijkt me een superplan. Mocht Elvis nog geen vers eten, zou ik hem zeker overzetten op BARF + verse pancreas of een KVV speciaal voor EPI patienten zoals bijv. Carnibest Natuurvoer Pancreas. Verse pancreas werkt gewoon beter dan die enzymenpoedertjes/pilletjes.
Krijg vanmiddag carnibest pancreas binnen. Wil dan ook voorzichtig overgaan daar zijn maag darm stelsel de laatste dagen veel te verduren heeft gehad en hij nogal gevoelig is voor verandering.
Wil beginnen met verhouding 3/4 + 1/4 carnibest. 1/2 + 1/2 carnibest. 1/4+3/4 carnibest. compleet carnibest. hier wil ik ruim een week overdoen. Is dat verstandig en moet ik tijdens het overzetten nog zymoral gebruiken?
#1758116
HDSI59 schreef: Krijg vanmiddag carnibest pancreas binnen. Wil dan ook voorzichtig overgaan daar zijn maag darm stelsel de laatste dagen veel te verduren heeft gehad en hij nogal gevoelig is voor verandering.
Wil beginnen met verhouding 3/4 + 1/4 carnibest. 1/2 + 1/2 carnibest. 1/4+3/4 carnibest. compleet carnibest. hier wil ik ruim een week overdoen. Is dat verstandig en moet ik tijdens het overzetten nog zymoral gebruiken?
Oeps Weet het antwoord al dom heb niet verder gekeken dan mijn neus lang is Sorry.
#1758860
Staftime schreef: Wat een nare combinatie van aandoeningen.
Ik vind het trouwens wel een compliment waard dat je al zo snel ook echt iets doet met het advies dat je krijgt.
Hopelijk gaat alles snel weer goed met je hond!
Bedankt voor je medeleven.

Het is echt een nare combinatie. Soms weet ik niet welke van de twee mijn pioriteit moet krijgen. De Epi? Wetende wanneer zijn ontlasting compacter wordt hij meer pijn krijgt  :'( bij het ontlasten, maar ook beseffend dat het belangrijk is voor zijn weerstand en draagkracht. Dan denk ik weer. Hij heeft al vier jaar geen compacte ontlasting ik geef de prioriteit aan de Peri-anale fistels want zijn gegil tijdens het ontlasten doet ons vieren hier thuis in huilen uitbarsten. Mijn hart en verstand kunnen momenteel geen juiste keuze maken. De ene keer denk ik EPI de andere keer de fistles. Om moe van te worden.

Momenteel denk ik nu ik dit schrijf dat je ze niet apart kunt zien. Epi moet behandelt worden omdat zijn weerstand momenteel het belangrijkste is. Want dan kunnen we op beide flanken stabiliteit creeren.

Begin dus zo snel mogelijk met de omschakkeling naar carnibest pancreas, en probeer met huis keuken en tuin middeltjes zijn ontlasting niet te compact te laten worden. Blijf hem voorlopig Atropica geven in een lage dosering om verergering van de fistels te voorkomen. Maandag heb ik weer telefonisch behandeling beraad met speccialist interne geneeskunde Drs. Gerritsen in Ommen. Hopelijk komen we er samen, met steun van jullie uit.
Door sella
#1759067
Mijn herder heeft en epi en peri anaalfistels.
Ik heb voor de fistel nu wel resultaat met cyclosporinezalf op de plekken smeren. Ook smeer ik zovirax erop, daar zit net een ander middel in wat ook tegen deze auto imuun reactie werkt.
Ik weet niet hoe diep het is bij jou hond? Mijn hond heeft nu 90% van de tijd een goede stevige ontlasting en gilt niet meer.
Nu zijn epi onder controle is lijkt de peri anaalfistel ook minder heftig op te spelen.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door