Ik lees dat "overal". Maar een heel groot deel van een strot is kraakbeen, verder wel wat spiervlees, wat orgaanvlees (klieren ed), maar ik snap nooit zo goed waarom dit nu "spieriger" zou zijn dan bijvoorbeeld hart. Ik reken hart braaf als orgaan en tong ook, maar feitelijk is dat (gespecialiseerd, als in anders dan skeletspier) spiervlees. Het spiervlees van de strot is ook geen skeletspiervlees. Tong en hart zijn veel meer "spiervlees" dan bijvoorbeeld kopvlees, wat ik zelf niet voer, omdat ik het vlees noch vis vind en vies ook nog
Ik merk dat ik toch echt moeite heb met het indelen van een strot als spiervlees en zie ze dus meer als "overig". Heb de neiging hem niet mee te tellen, of doe iets in de trant van....50/50 orgaan/vlees. Ik vind het wel wat toevoegen dus voer het wel af en toe.
Ik heb het deze week gegeven in plaats van bot, omdat de botmaaltijden wat aan de grote kant geweest waren en ik mijn drachtige teef niet méér dan 40 % bot wil voeren. Dan denk ik...mwoah...beetje extra spier en orgaan, lekker wat te knagen, past mooi zonder veel nadenken in het menu.
Ben ik nu gek, mis ik een redenatie, of zijn er meer die moeite hebben met de plaatsing van strot in de spiervleescategorie?