Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door Madelief.
#1742896
Ik lees dat "overal". Maar een heel groot deel van een strot is kraakbeen, verder wel wat spiervlees, wat orgaanvlees (klieren ed), maar ik snap nooit zo goed waarom dit nu "spieriger" zou zijn dan bijvoorbeeld hart.  Ik reken hart braaf als orgaan en tong ook, maar feitelijk is dat (gespecialiseerd, als in anders dan skeletspier) spiervlees. Het spiervlees van de strot is ook geen skeletspiervlees. Tong en hart zijn veel meer "spiervlees" dan bijvoorbeeld kopvlees, wat ik zelf niet voer, omdat ik het vlees noch vis vind en vies ook nog  ;)

Ik merk dat ik toch echt moeite heb met het indelen van een strot als spiervlees en zie ze dus meer als "overig". Heb de neiging hem niet mee te tellen, of doe iets in de trant van....50/50 orgaan/vlees. Ik vind het wel wat toevoegen dus voer het wel af en toe.
Ik heb het deze week gegeven in plaats van bot, omdat de botmaaltijden wat aan de grote kant geweest waren en ik mijn drachtige teef niet méér dan 40 % bot wil voeren. Dan denk  ik...mwoah...beetje extra spier en orgaan, lekker wat te knagen, past mooi zonder veel nadenken in het menu.

Ben ik nu gek, mis ik een redenatie, of zijn er meer die moeite hebben met de plaatsing van strot in de spiervleescategorie?
Gebruikersavatar
Door pike
#1742945
Waarom hart en tong geen spiervlees is daarover zijn hier al meerdere topics geweest dus daar kan je met de zoekfunctie even mee vooruit.
Wat de strotten betreft: Ik heb ze een paar keer gehad, die ik had waren vooral kraakbeen met een beetje vlees eraan, die niet onder vleesbot en ook niet onder spiervlees konden vallen. Voor mij waren ze dan ook categorie "overig". Ze vielen best in de smaak maar ik geef ze niet meer want aan een portie kraakbeen hebben ze in mijn ogen niet veel en bovendien komen die van mij er alle drie consequent van aan de slinger  :-X
Gebruikersavatar
Door Madelief.
#1743034
Ooooh gelukkig, ik ben niet helemaal gek dus ;D

Ja, ik snap waarom tong en hart orgaan zijn hoor, ik gebruikte ze alleen even ter vergelijking, omdat het wat krom lijkt iets dat nóg minder op spiervlees lijkt wel zo te rekenen.  Beadnkt voor jullie mening!
Door Lizzy
#1745817
Ik voer geen strotten. Maar vroeger, lang geleden, kon je strot kopen en daar zat echt heel veel gewoon spiervlees aan. Ze sneden dat zo ruim uit dat het weinig strot en veel vlees was. Maar, de langer BARF bestaat, de meer centen er in afval wordt gezien en de krapper en gieriger alles wordt uitgesneden. Dus nu valt strot voor mij nergens onder. Ik zou het nergens meer onder weten te plaatsen. Voor mij o.a. reden om het gewoon niet meer te voeren. Het heeft hooguit nog wat knaag-waarde maar verder dan dat....?
#1745879
Ik geef wel strotten, omdat ze daar inderdaad lekker lang op knagen. Eigenlijk zouden ze dat met de penslappen moeten doen, maar ja, die jassen ze dus zó naar binnen. Omdat het meeste botwerk hier vrij snel weggeknabbeld is, geef ik ze af en toe een strot, daar doen ze echt lang mee. Alleen al het vinden van houvast op zo´n glibberding duurt een kwartier! ;D
Gebruikersavatar
Door Madelief.
#1745896
Lizzy schreef: Ik voer geen strotten. Maar vroeger, lang geleden, kon je strot kopen en daar zat echt heel veel gewoon spiervlees aan. Ze sneden dat zo ruim uit dat het weinig strot en veel vlees was. Maar, de langer BARF bestaat, de meer centen er in afval wordt gezien en de krapper en gieriger alles wordt uitgesneden. Dus nu valt strot voor mij nergens onder. Ik zou het nergens meer onder weten te plaatsen. Voor mij o.a. reden om het gewoon niet meer te voeren. Het heeft hooguit nog wat knaag-waarde maar verder dan dat....?
Aha, dus dáár komt het vandaan. Ja dan is het wel een stuk logischer ja. Dank je!
Ik vroeg me dat serieus even af.
Door roos79
#1745992
Ik vind het toch wel een mooi product, zeker voor de KVV voerder, die zijn hond wat te "knagen" wil geven maar een bot niet wil/aan durft. Maar dan kan ik gelukkig nu ook BIO strotten krijgen mét flink veel spiervlees  ;).

Overigens hoor ik wat tegenstrijdige verhalen, dat strot "moeilijk" aan te komen zou zijn ivm BSE risicio? weet iemand daar iets meer over?
Door DewiSam
#1751737
Heeft strot niet juist een waarde voor de toevoer van collageen type 2?
Dat is de reden dat ik het regelmatig voer in combi met het inderdaad erg leuke kauwwerk wat er aan zit voor ze ;)
Door Hertog
#1755775
De strotjes stop ik vol met "makkelijk" vlees. Hierbij kun je denken aan gehakt, kvv of kopvlees. Nog meer eetpret. Voor het volstoppen gebruik ik een vork en ik duw de hele santakraam flink aan. Is tie lekker even zoet.
Gebruikersavatar
Door Madelief.
#1755832
Hertog schreef: De strotjes stop ik vol met "makkelijk" vlees. Hierbij kun je denken aan gehakt, kvv of kopvlees. Nog meer eetpret. Voor het volstoppen gebruik ik een vork en ik duw de hele santakraam flink aan. Is tie lekker even zoet.
Leuk idee! Hoe groot wordt zo'n maaltijd dan? Ik heb hier strotten van zo'n 800 gram of meer (en dan heb ik het stuk luchtpijp er al zoveel mogelijk afgesloopt), dus het zou denk ik een beetje veel worden als maaltijd. Of heb je daarna een vastdag?
Gebruikersavatar
Door pike
#1758919
spreeuwtje schreef: De strotten van herby zijn dik bevleest.
Kwestie van interpretatie? Of ze zijn niet altijd van dezelfde kwaliteit wat aangehecht vlees betreft?
Ik vond ze namelijk nooit zo dik bevleesd, slechts een dun laagje. Maar het is al een jaar of 2 geleden dat ik ze voor het laatst besteld heb.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door