Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#1742963
wil iemand mij advies geven???

mei-li wordt over 11 dagen gestereliseerd ,uit voorzorg halen ze echt alles weg ...misschien ook maar beter !
wanneer ze loops is dan worden haar jeukklachten telkens heel erg en ze komt er niet meer vanaf ,ook heeft ze nu nog steeds enkele erg grote tepels (hiervoor ben ik al naar de DA geweest ,hij vond het niets verontrustends ...maar afgelopen loopsheid tot nu toe heeft ze weer van die grote tepels !)ik vertrouw het niet ..
dit zijn 2 van de redenen waarom ik haar laat stereliseren ..
nu heb ik een paar vragen ,zodat ik alles zo goed mogelijk kan begeleiden ...
mei-li is trouwens bijna 4 jaar ,ze heeft altijd brokken gegeten  :-[ maar ben sinds 4 maanden volledig overgegaan op kvv naturis eend compleet ,dat bevalt erg goed trouwens  :) ,ook is zij sinds 4 maanden van de moderin /prednison af ! niet als het aan de DA  lag maar op mijn eigen initiatief  ::) ...


-mag ik mei-li gewoon tot aan de operatie puur natuur puur jeuk blijven geven??en na de opratie tijden de AB ook??

-ik heb voor haar echinacea extra forte met cat's claw en plantago in huis ,is het verstandig om deze capsules nu al te geven of NA de operatie samen met de AB ??

-ze krijgt elke dag DOILS SKIN over haar vlees ,kan ik hiermee door blijven gaan ??

-ze is echt super angstig bij de DA hiervoor heb ik bach rescue remedy gehaald ,wanneer is het verstandig om hierme te beginnen ?al 1 week voor de operatie ,of 1 dag ervoor pas?? en NA de operatie ook nog blijven geven ??

-nu heb ik afgelopen maanden ontzettend veel op dit forum zitten lezen  :D,en nu zou ik haar na de operatie graag eens willen reinigen van binnen ...zodat alle troep er eens uit kan ! wel met een heel mild middel omdat ik erg huiverig ben op reacties en NOG meer jeuk ...
wat kan ik dan gebruiken ?chlorella alg  ?????? en wanneer zou ik hiermee moeten beginnen ?is dat na de AB kuur ?? is chlorella echt heel erg mild ?

- en probiotica voor kinderen ,zou dat een aanrader zijn??


ik hoop dat jullie mij wat fijne adviezen kunnen geven ...want na het bezoek aan de mevrouw met fyto en homeopathie is ht moed me weer in de schoenen gezakt !! :'( :-\
#1742981
Ik ken je verhaal niet maar lees alstjeblieft mijn verhaal over jeuk....!

Hoe laat je haar trouwens steriliseren? Mijn Ruby is gestereliseerd via laparoscopie, google er maar eens op. Ik het het laten doen bij mijn eigen dierenarts in het Westland. Ruby was de andere dag alweer aan het rennen en het spelen. Totaal geen bijwerkingen!
#1743276
hoi Mariska !

mei li wordt gewoon echt geopereerd omdat ze standaard echt alles verwijderen baarmoeder en al ,uit voorzorg voor eventueel latere problemen..dat vind ik dan ook begrijpelijk ,alleen de pijn vind ik echt erg die ze daarna heeft ,heb wel een week vrij genomen zodat ik het goed in de gaten kan houden !
ik zal morgen eens even  het verhaal van ruby gaan lezen ,had al wel iets gelezen,maar nog lang niet alles zag ik net ...

in ieder geval bedankt voor de reactie ..

groetjes chrissie en mei-li
#1743458
Het is helemaal niet nodig om een baarmoeder preventief te verwijderen. Als de baarmoeder er goed uit ziet dan kun je hem beter laten zitten omdat de operatie en herstel anders onnodig veel zwaarder worden. Een baarmoederontsteking ontstaat onder invloed van hormonen geproduceerd door de eierstokken, alleen de eierstokken wegnemen is voldoende om een ontsteking te voorkomen.
#1743561
ja ik weet het nu ook niet meer ,mijn dierenarts in den bosch zegt dat dat beter is alles eruit ,kan er in ieder geval niets meer gebeuren in de toekomst  ::) ... maar ik weet het dat dat erg pijnlijk is naderhand ! echt zielig ...

groetjes chrissie en mei-li ...

maar niemand reageert op mijn vragen waarvoor ik dit topic opende  :-\ .... iemand aub????
#1743676
ik was eens even an het googlen ,en vond toen ditWaarom kiezen wij niet voor een laparoscopische operatie?
Er zijn enkele collega's in Nederland die zich hebben gespecialiseerd in het steriliseren van teven via een zogenaamde kijkoperatie waarbij via 3 gaatjes in de buikwand gemaakt worden, en met koolzuurgas de buik als een ballon wordt opgeblazen, waarna via een buisje met lamp en camera de eierstokken worden verwijderd.
Dit gebeurd vooral met heel jonge teven die nog niet volgroeid zijn, omdat dan de baarmoeder en de eierstokken nog heel klein zijn. De rest van het geslachtsapparaat is echter ook nog niet volgroeid en zal ook niet meer volwassen worden na de sterilisatie.
De operatie wordt in sneltrein tempo uitgevoerd, omdat het anders niet rendabel is om met deze apparatuur te werken. Uw hond is er dan ook één van meerdere op een ochtend. Uitgebreide inspectie van de baarmoeder vindt niet plaats. Deze operatie duurt weliswaar niet meer dan 15 minuten, maar ook hier zal de patiënt onder algehele anesthesie moeten worden gebracht en ook hier zal de patiënt uitgebreide nazorg nodig hebben.
Individuele nazorg is moeilijker te leveren als er vele patiënten op een dag geholpen worden. Eigenaren komen uit het hele land met hun honden en willen gauw weer terug. Binnen 30 minuten hebben eigenaren hun hond weer bij zich.
Volgens ons kan dit niet medisch verantwoord en diervriendelijk zijn. Het voordeel is wel dat de hond meteen de volgende dag weer los mag lopen, maar of dit verstandig is, is de vraag. Bij complicaties zoals bloedingen zal de buik alsnog vliegenvlug geopend moeten worden: dan is het voordeel plots een nadeel, want met de 3 kijkgaatjes redt de dierenarts het dan niet meer. Ook zijn er dieren die averechts reageren op het koolzuurgas in de buikholte.

Kortom: als u ervoor kiest om uw teef eerst uit te laten groeien en haar dan te steriliseren, zijn er niet alleen voordelen bij de laparoscopische operatie! En dan te bedenken dat de gewone sterilisatie meestal heel erg meevalt, men ziet er meer tegenop dan nodig is!

ik heb op dit forum ook eens gelezen ,weet alleen niet meer bij welke hond dit was dat deze gestereliseerd was en na een hele lange tijd ze erachter zijn gekomen dat de hele baarmoeder doorbloed was ,de baarmoeder was dus niet verwijderd wat wel afgesproken zou zijn .... :-\

daarom ,bij elke methode zijn er blijkbaar voor en nadelen :-\

groetjes chrissie en mei-li
#1743692
Mijn teefje is gesteriliseerd,dus haar baarmoeder zit er nog.
Ik had afgesproken met mijn da als de baarmoeder er goed uitzit blijft die zitten,de da was daar zelf ook een groot voorstander van.
Ik denk dat je je niet gek moet laten maken en zelf je keuze moet maken .
Mijn teef is geholpen met 18 maanden en ondertussen 6 jaar geworden zonder baarmoeder ontstekingen of kanker.

Groetjes Rian
#1743709
Ik kan je niet zoveel advies geven sorry, vooral omdat je met alle nogal ongrijpbare jeukklachten te maken hebt

Normaal gesproken kan echinacea prima van te voren gegeven worden als extra ondersteuning van de weerstand
Om herstel wat te versnellen zou je na de operatie traumeel kunnen geven

Rescue tegen de grote stress zou ik op de dag zelf geven

Reinigen zou ikzelf, denk ik, in overleg met een hollistisch/homeopatisch werkende da doen, ik heb begrepen dat Schindele's mineralen een mildere werking hebben dat bv groene leem
Je zou nog kunnen denken aan een goede probiotica na de operatie om haar darmflora wat sneller op te bouwen, zeker als ze antibiotica krijgt

Succes!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door