Exect schreef:
Hallo
Ok hier gaan we welk vlees .
Kippen/eend/runder/lam,s/kalkoen/parelhoen/konijn/ree/schaap/krokodill/struisvogel/haas/ paard /hert /geit .
Dus alleen vlees
grt Henk te Thailand
Inderdaad! Vlees is vlees zonder bot! (Henk, hoe geef jij parelhoen zonder bot?! Lijkt me een heel gepeuter!
)
@Minoes: alle vlees - dus zonder bot - is geschikt om te voeren
met uitzondering van varkensvlees. Qua vlees kun je dus niet de mist in gaan bij het barfen (je kunt er alleen arm door worden, als je dingen als biefstuk voert, hè Henk?!
).
Het enige waar je echt op moet letten is dat je geen verkeerde botten geeft, dus botten die te hard zijn. Als stelregel hou ik aan: alles wat groter is dan een kip, daarvan geef je niet de poten. Konijnenpoten en hazenpoten mogen dus wel (al kun je daar beter mee wachten als je hond een beginner is), kalkoen kun je beter weer niet geven omdat die botten nogal scherp zijn als ze gekraakt worden. Maar van rund/paard/geit/lam etc. dus geen poten. Van geit en lam kun je de ribben geven als ze nog jong zijn (ook weer niet geschikt voor beginners), van de grotere dieren weer niet. Schaf desnoods een snoeischaar aan, zo'n ding voor in de tuin - als de snoeischaar erdoorheen komt, dan kan je hond het ook wel aan.
@Linda - dat komt omdat alle algemene informatie in de bibliotheek is opgeslagen voor het nageslacht.