Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#1728409
Onze zeer sportieve zwarte middenslag Schnauzer Joey liep een ernstige knieblessure op. De voorste kruisband was afgerukt. Daar we zelf in de medische sector zitten vonden we het een goed plan om de 1ste operatie ( fascia lata strip opspan methode) bij onze DA te laten fotograferen. Later hebben we er een soort dagboek van gemaakt met de vorderingen van Joey qua revalidatie. Deze fotografie hebben we voortgezet bij de helaas noodzakelijke 2e operatie ( T.T.A. techniek / T.P.L.O. techniek) bij een gespecialiseerde kliniek. Ook de komende maanden revalidatie zullen in beeld gebracht worden, vergezeld met commentaar.

We hebben al het materiaal samengevoegd in een web album

http://picasaweb.google.be/lh/sredir?un ... feat=email

We denken dat er best hondenbezitters zullen zijn die wat meer inzicht willen krijgen in de medische kant van de diagnose " voorste kruisband knie letsel ". Ook kan men aan de hand van de foto's zien wat door de DA en/of chirurg daadwerkelijk gedaan wordt tijdens de verschillende operatie technieken. Ook hebben we verschillende oefenvormen uitgedacht, die van pas kunnen komen in het revalidatie proces.

Mochten er mensen zijn die meer informatie willen hebben betreffende de operaties en revalidaties ( zeer zeker de do en don'ts) mogen ze altijd via mail contact met ons opnemen. In de komende maanden zal het web album van onze Schnauzer Joey nog meer uitgebreid worden met de vorderingen qua revalidatie.

We hopen dat we een positieve bijdrage hebben kunnen leveren.

Marleen, Raymond en Joey

WAARSCHUWING :

Zoals gebruikelijk bij operaties bevat ons web album expliciete beelden. Mocht je hier niet tegen kunnen kan je beter niet het web album bekijken.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door