Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Bandji
#1725217
Hallo allemaal ben hier heel lang niet geweest :-[

Het volgende is hier op het moment aan de hand onze Am Staff Bailey liep wat mank met zijn voorpoot hup naar de da die dacht spiertje verrekt hij is dan ook ontzettend lomp en is een keer met die sneeuw uitgegleden medicatie gekregen waar hij niet op reageerde dus doorverwezen naar een specialist voor foto's want wie weet een spiertje gescheurd.
Nou de foto gemaakt allemaal vlekjes en een soort wolkjes bij zijn schouder te zien dus wij in de stress maar de specialist zei het kan ook een bloed uitstorting zijn omdat wij het zeker wilde weten vorige week donderdag biopten ervan laten nemen de uitslag zou een week duren. Bij het ophalen van Bailey zei die arts al de prognose is zeer slecht. Vrijdag naar mijn eigen da geweest die wilde hem zien en mijn honden hadden hun jaarlijkse prik nodig, die heeft nogmaals gevoelt niets geen rare bultjes nog geen muggenbult met andere medicatie loopt hij nu weer rond te springen of er niets aan de hand is.
Maandagochtend word ik gebeld de uitslag de biopten zijn allemaal schoon. Maar die arts blijft erbij dat hij een kwaadaardige tumor heeft die zijn bot opvreet en maandag wil hij dus zijn schouder en poot amputeren doen we dit niet dan zijn we Bailey binnen een half jaar kwijt bovendien kunnen dit soort atletische honden makkelijk op 3 poten lopen..... Ik heb hem gezegd ik wil dit eerst met mijn man en eigen da overleggen, dat is goed bel ik u morgen om 12 uur terug.
Mijn da gebeld die viel stil en zei maar dat gaat niet gebeuren wat is dit nou..... daarna mijn man gebeld die ook stil sloeg.
Wat ik nu vreemd vind is dat ik tot op de dag van vandaag niets meer van die specialist gehoord heb????? Omdat ik me toch wel zorgen maak want stel nou dat.... wil ik een botscan/scintigrafie laten uitvoeren al is het alleen maar om ons gerust te stellen.
Heeft iemand hier ervaring mee, ik ga niet naar Utrecht daar heb ik met mijn nu overleden reu zeer slechte ervaringen mee kreeg een doodsbenauwde hond met rare vieze kapotte plekken en een afgebroken hoektand daar vandaan terug.
Door Lizzy
#1725285
Wat een vreemd verhaal :o! Jeetje, nog eens an toe zeg! Het is ook niet niks, een schouder en poot amputatie! Ik heb geen ervaring met MRI scans maar je kunt bijv. ook naar Best gaan.

Wat voor specialist ben je geweest, een oncoloog of een orthopeed?
Door hamada
#1725463
Ik zou ook voor een second opinion gaan bij zo'n advies.
Volgens mij kun je met een dergelijk verhaal ook bij de meeste specialisten met spoed terecht.
Sterkte toegewenst.
Door rosie
#1725472
Ik heb geen tips voor je maar zelf zou ik een second opinion laten uitvoeren. Volgens mij is het juist voor atletische honden van belang alle poten te hebben/houden (heb zelf een amerikaanse bulldog).
Heel veel sterkte met het maken van de juiste keuze.
Door Bandji
#1725525
Bedankt allemaal voor de steun.

We laten echt niet gewoon maar zijn schouder en poot amputeren ben niet gek, maar wilde gewoon ook weten of dit nou echt zo'n raar verhaal is of dat het aan ons ligt. In 30 jaar heb ik ook nog nooit zoiets meegemaakt. Maar mijn dieren zijn geen proefkonijnen.
Volgens mij was deze specialist een orthopeed/chirurg.

Bedankt Dorothea: Ik heb inmiddels de Lingehoeve gebeld, dit is toevallig mijn oude da toen ik nog in Veenendaal woonde, we staan zelfs nog in hun bestand dus een nieuwe verwijzing is niet nodig.
Ik heb daar het verhaal voorgelegd en ook daar vinden ze het een heel raar verhaal, maar begrijpen dat wij toch bezorgt zijn en een scan willen.
We worden dan ook morgen teruggebeld door de da.

wordt vervolgd.....
Door Fynn
#1725532
Wat een vaag verhaal van die arts.
Er is niets te zien maar we gaan toch maar zijn poot amputeren :o
Naar een goede specialist gaan die een mri scan maakt van zijn poot en schouder.
Wij zijn zelf in Antwerpen geweest (kliniek Anubis) maar dat is voor jullie best ver weg.
Ook Johan de Vos van dierenkliniek de Ottenhorst staat goed bekend
http://www.ottenhorst.nl/algemeen.html

Groetjes Rian
Door Bandji
#1725547
Bedankt Rian, we gaan nu eerst naar onze oude da De Lingehoeve waar we altijd zeer goede ervaringen mee hebben gehad.

Mocht ik er geen goed gevoel bij hebben dan kunnen we altijd nog naar de Ottenhorst, ik heb de site al bekeken hun zijn gespecialiseerd in kanker mocht dat toch het geval zijn bij Bailey dan weet ik waar we terecht kunnen voor bestraling.
Door **Jolanda**
#1725758
Goed dat je het even verder laat uitzoeken. Het verhaal 'er is niks te zien, maar ik wil zijn poot en schouder omputeren want er zit kanker in het bot' vind ik toch een beetje té vaag.

Ik ben benieuwd wat er uit de scan komt! Heel veel succes in ieder geval!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door