Ik gaf Raiko altijd zijn eitje gewoon rauw met schaal en al. En meneer at deze altijd met smaak helemaal op.
Maar das sinds een poosje een heel ander verhaal. Hij miept de laatste tijd wel vaker met zijn eten. De ene keer gaat alles schoon op de andere keer gaat het er met lange tanden of helemaal niet in. Maar zijn eitje laat ie de laatste tijd steeds vaker helemaal of gedeeltelijk staan, en de schaal eet ie sowiezo al helemaal niet meer op.
Ik heb 'm in verleden voor de afwisseling wel eens één keertje een gekookt eitje gegeven. Maar dat was geen succes, hij at 'm wel met smaak op, dat was het probleem niet. Maar hij ging helemaal aan de dunne, ik nam toen aan dat dit van het ei kwam. Dat was namelijk het enige in zijn menu dat weekend wat hij nog niet eerder gehad had.
Ik zit nu te dubben hoe ik zijn eitje moet geven: wel rauw (maar dan zonder de schil), of toch nog een keer gekookt.
Want aan de ene kant vind ik het zo raar dat ie als hij het ei rauw krijgt er niets aan de hand is met zijn ontlasting en hij van een gekookt ei aan de dunne gaat. Wat is jullie ervaring hier mee?