Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Door petrap
#1697431
Viento loopt de laatste weken steeds langzamer. In eerste instantie weet ik het aan het weer, maar ook met koeler weer sjokt hij. Net zoals Truus heb ik het idee dat de cortaflex geen effect meer heeft. Viento is nu 9 1/2 jaar en heeft door niet tijdig geziene lpc zware artrose (graad 4-5) aan zijn voorpoot. Bovendien zei de chiropractor dat hij ook degeneratieve slijtage in zijn onderrug heeft, aan de rechterkant. Nu overweeg ik een behandeling met goudacupunctuur. Uit wat berichten van andere BP'ers begrijp ik dat er de nodige mensen naar dr Schulze in Duitsland gegaan. De kliniek van Erik Laarakker in Den Hoek doet ook aan goudacupunctuur maar weer op een andere manier. Weet iemand precies wat de verschillen met Schulze zijn?
Een andere optie is een brace. Hodes maakt orthopedische hulpmiddelen voor dieren. Wat zou meer zoden aan de dijk zetten?
Laatst gewijzigd door petrap op do 29 jul 2010, 16:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Annett
#1697507
Petra, ik ben met Didi bij Hodes geweest. Ze onderzoeken ook eerst je hond (niet zoals een dierenarts natuurlijk, maar wel als orthopedisch specialist in het maken van braces) en mij vertelden ze toen dat het in Didi haar geval eigenlijk geen nut had om een brace te maken voor haar voorpoot.
Met andere woorden: een eerlijk bedrijf !
Je kunt er op afspraak heen, ik dacht dat ik iets van 30 euro kwijt was ervoor.
Met goudacupunctuur heb ik geen ervaring.
Door Annett
#1697730
Didi heeft een operatie gehad toen ze 1,5 jaar oud was, er is een sesambeentje verwijderd in haar voet. Daar is ze nooit helemaal van hersteld en nu blijkt dat ze nóg een sesambeentje kapot heeft. Je snapt dat ik dat niet meer laat opereren, want ik heb niet het idee dat ze echt ermee geholpen is toendertijd. Ze loopt veel mank en heeft altijd pijn (het meisje heeft helaas ook een hernia dus ook daar pijn, maar die voorpoot doet lekker mee). Twee jaar geleden is er een foto gemaakt om te kijken of ze artrose had ontwikkeld vanwege die operatie (dat was 4 jaar na operatie), maar dat had ze niet. Op basis van die conclusie (vooral het niet aanwezig zijn van artrose) en het feit dat ze niet minder pijn zou krijgen als haar voet 'stijf' wordt gezet in een brace (en dus de bespiering van haar voet en poot ook niet meer je-van-het zou worden) heb ik toen gratis een snel in elkaar gezet soort van sterk elastiek met klittenband eraan meegekregen om haar voet wel wat ondersteuning te geven (moest vastgezet worden op haar voet, de bovenkant kwam tegen dat voetkussentje aan dat hoog achterop een hondenvoet zit), maar dat is niet echt een succes. Maar het was ook om te proberen en ik heb er niet voor hoeven te betalen.
Ik vond het een prettig bedrijf en inderdaad fijn dat ze het niet alleen maar voor het geld doen want dan had Didi nu met een brace gelopen.  ;)
Door petrap
#1697765
Mevroi Kruim schreef: Ik heb geen idee wat Schulze en Den Hoek doen maar ik zou contact opnemen iig met Den Hoek en uitleg vragen. Sowieso is het misschien een idee om hem daar eens te laten doormeten.
Ik had al een e-mail gestuurd naar de praktijk van Erik Laarakker en inmiddels ook een reactie gekregen dat het verschil hem zit dat ze in Den Hoek 24 karaats goud gebruiken en zij d.m.v. de lecherantenne de plaats bepalen waar ze de goudkorrels implanteren en dus niet op de standaard acupunctuurpunten.

Nu heb ik opgezocht wat lecherantenne precies is, maar het is niet iets wat mij aanspreekt, veel te zweverig allemaal, zeker nadat ik deze info had gelezen: http://www.skepsis.nl/blog/2008/01/de-l ... schneider/

Maar goed, ik moet me er eens verder in verdiepen om een beter beeld te krijgen.
#1697925
Ja, ik heb ook wel ff met de oogjes staan knipperen toen de antenne tevoorschijn kwam  ;) maar ik denk dan maar, er is meer tussen hemel en aarde ... en de regulieren konden niks doen voor Kátur. Dan maar zo.
Overigens had ik het er met de da over die Kátur behandelde en wij dachten allebei dat zo'n wichelroede in feite reageert op zaken die de hanteerder onbewust waarneemt. Ik denk dat mensen veel meer waarnemen dan ze zelf weten en zo'n wichelroede is een manier om die onbewuste waarnemingen zichtbaar te maken.
Door Robian
#1706802
Volgens een osteopaat waar ik nog wel eens kom is een brace eigenlijk iets wat je moet doen als je helemaal geen andere opties meer hebt.
Omdat er aan voorpoten bijna geen spieren (zeg maar "vlees") zit is er een grote kans op lelijke plekken aan de poot.
Door Sella
#1739817
Ik zou naar schulze gaan, maar heb uiteindelijk voor den hoek gekozen.
Meer omdat schulze het geen probleem vondt dat mijn hond nog aan het herstellen was van een zware operatie en hij geen pijn in de rug kon hebben maar alleen aan zijn heup.

Nu ben ik in den hoek geweest en het is idd zoals ik dacht en en dus en rug en heup.
Maar mijn ventje was nog niet genoeg hersteld van de operatie en we gaan het in oktober doen.

Klein verschil is ook de prijs, den hoek 475 en dld 1200-1500 euro.
Pllus ze komen in den hoek minder snij happy over om maar te zeggen.
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door