Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door *Dorothea*
#1694788
Er zitten hier nogal wat cavalierliefhebbers dus misschien weet iemand dit:
kan het zo zijn dat een hond als enig symptoom een scheve kopstand heeft?
Dus verder geen krabben, geen pijnaanvallen, alleen continu een scheve kop.
Door Nynke
#1694937
kan het dan niet PSOM zijn ??

Ik geloof niet dat alleen maar een scheve kopstand verwant is aan syringo. Gaat het om een cavalier? Wrijft hij ook niet met zijn hoofd tegen de bank of op de grond?? Ik wil het wel navragen op het syringoforum voor je, wil je dat ?
#1695237
Nynke F schreef: kan het dan niet PSOM zijn ??
dan moeten er toch ook andere symptomen zijn van problemen met het evenwichtsorgaan?
Ik geloof niet dat alleen maar een scheve kopstand verwant is aan syringo. Gaat het om een cavalier? Wrijft hij ook niet met zijn hoofd tegen de bank of op de grond?? Ik wil het wel navragen op het syringoforum voor je, wil je dat ?
nee het is geen cavalier, maar wel een ander ras waarbij syringo is beschreven.
Nou ja ze gaat nu naar Utrecht, die weten vast wel wat het is.
#1695240
nolly schreef: http://tinyurl.com/syringo
Op bovenstaande site staat alles over de ziekte.( incl. foto's) Deze site heeft iemand samengesteld, die zelf ook hondjes met die ziekte hadden.
Ik hoop , dat ik je hiermee heb kunnen helpen.
gr. Nolly
Maar hadden deze honden ook andere symptomen? Dit hondje houdt sinds 3 weken opeens haar kop scheef. Geen middenoorontstekingm geen andere symptomen van het evenwichtsorgaan. Nu is het geen cavalier maar een mopshondje, maar die kunnen ook syringo hebben. Ze gaan nu naar Utrecht, ik ben benieuwd.
Bedankt voor je hulp, groetjes Dorothea
Door nolly
#1695427
Het hoeven niet alleen cavaliertjes te zijn hoor. Mijn vriendin vertelde, dat zij ook  een melding gekregen had van een herder. Hoewel het bij dit ras nauwelijks of niet voorkomt.
Heel veel sterkte in utrecht. Laat ze anders mijn vriendin even mailen. Het adres is naar je pb gestuurd.
Door Nynke
#1695740
lauraV schreef: ik las een tijdje geleden ergens  dat het ook bij een jackrussell voor kan komen  :(
dat kan inderdaad wel, technisch gezien :-\ :-X  maar die kans lijkt me op zich maar heel klein. Het lijkt me, hoewel ik het ras op zich niet zo goed ken, dat daar zo'n grote genenpoel is, dat het de kans erg klein maakt dat de foute fokcombinaties gemaakt worden  :)
Door nolly
#1697386
Van: Ria Obermann
Datum: 29-7-2010 10:22:21
Aan: 'Nolly Wernars'
Onderwerp: RE: syringomelia
   

Hoi

Scannen in Utrecht!!!!Moeten ze NOOIT doen!!!Kliniek den Heuvel in Best is gespecialiseerd in het scannen van vermoedelijke syringo hondjes(Dhr Noorman).En daarom doen zij het tegen gereduceerde prijzen.

Mail hun dat ff AUB
Dit mailde mijn vriendin mij. Ik weet niet wat zij er nog mee kunnen. ??? De ziekte is alleen te zien met een mri -scan. Sterkte ! groetjes Nolly
Door nolly
#1697587
Ik denk het niet. Maar daar in Best hebben ze er wel erg veel ervaring mee. Die arts daar heeft zich zeer in dat ziektebeeld verdiept. Mijn vriendin is ook eerst naar utrecht geweest, omdat ze bij dat ene hondje aan psom dachten. Daar zit n.l een arts , die heel goed is in ooroperaties. Maar voor de syringo heeft zij haar hondjes laten scannen in Best en was daar zeer tevreden over.  Helaas hebben zij het allebei.
#1697590
nolly schreef: Ik denk het niet. Maar daar in Best hebben ze er wel erg veel ervaring mee. Die arts daar heeft zich zeer in dat ziektebeeld verdiept. Mijn vriendin is ook eerst naar utrecht geweest, omdat ze bij dat ene hondje aan psom dachten. Daar zit n.l een arts , die heel goed is in ooroperaties. Maar voor de syringo heeft zij haar hondjes laten scannen in Best en was daar zeer tevreden over.  Helaas hebben zij het allebei.
OK ik snap het. Maar stel je voor je bent bijv verzekerd (en volgens mij zit er MRI in bij je verzekering) en je word gewoon doorgestuurd als Dorothea nu gedaan heeft. Dan zal het toch niet een ramp zijn om daarheen te gaan. Ze kunnen overleg plegen met Best eventueel en er is een behandelschema tenslotte..
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door