Hier kun je al je vragen en problemen kwijt over het zelf samenstellen voeding voor katten.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

#1676072
Zo even op pad geweest om wat ingrediënten te halen..

1, 380 gram vleesbot(kippevleugels)
498 gr orgaan(hart, lever en maagjes van de kip)
750 gr spiervlees(magere paardenlappen)
375 gr vis

Dit alles ga ik malen voor mijn katten(4) en verpakken in porties van 80 gram.
Voldoe ik een beetje zo?
Ga dit natuurlijk wel afwisselen qua soorten vlees.
Moet het nog leren.

Heb vandaag ook het boekje '' Carnivoren'' besteld. ;)
#1676079
Ik vind dat je best wel veel kip voert. Ik ben niet echt thuis in het samenstellen van een gemalen menu, want ik voer complete prooi, maar bij fretten wordt het afgeraden om veel kip te voeren, omdat het relatief weinig voedingsmiddelen bevat.

Ik snap dat je niet aan muizenfilets kunt komen, maar ik zou zeker proberen om meer wild in je menu te brengen.

Je zei ergens dat je katten alleen gemalen willen eten, wat heb je allemaal aan ongemalen uitgeprobeerd?
#1676089
een ongemalen of gemalen menu is in wezen niet anders, behalve dat je het ene zo (eventueel in stukken gehakt) aanbiedt, en het andere door de molen jast.

ik vind het ook veel te kippig. ik denk niet dat een kip per definitie weinig voedingsstoffen bevat, maar wel andere dan andere dieren en primair of alleen kip is daarom te karig.
wat zijn de percentuele verhoudingen van je menu?
andersoortig vleesbot kan je kiezen voor konijn (karkas, voorpootjes), eend (karkas, vleugels en nekken), kwartel (karkasjes en pootjes), parelhoen (vleugels en karkas), patrijs (karkas, vleugels, pootjes), etc.
#1676091
eendennekken
eendenkarkas
kipkarkas
kippennekken
Kippenruggen
kalkoennekken
Parelhoennekken
pareklhoenkarkas
parelhoenbout
Parelhoenvleugels
Met een beetje een steker maal machine moet hertenribjes,kwartel, konijnenkoppen en konijnenkarkas ook nog wel lukken.
Wel eerst flink platslaan met een hamer en in stukken knippen
Laatst gewijzigd door beesteboelmona op vr 09 jul 2010, 15:35, 1 keer totaal gewijzigd.
#1676111
runderkarkas kan je met geen enkele molen malen, zelfs zowat niet met de allergrootste en duurste professionele molen. en runderbot verteert slecht en moeilijk.

ik krijg konijnenkoppen heel moeilijk door de molen en bijna niet in stukjes gehakt. parelhoenbout (vergelijkbaar met grote en harde kippenpoot) vind ik ook op het randje.
volgens mij zijn kalkoenbotten ook keihard en splinteren die nogal. voor katten zou ik die niet voeren, die krijgen dan wel spiervlees en orgaan.
#1676127
koekje schreef: runderkarkas kan je met geen enkele molen malen, zelfs zowat niet met de allergrootste en duurste professionele molen. en runderbot verteert slecht en moeilijk.

ik krijg konijnenkoppen heel moeilijk door de molen en bijna niet in stukjes gehakt. parelhoenbout (vergelijkbaar met grote en harde kippenpoot) vind ik ook op het randje.
volgens mij zijn kalkoenbotten ook keihard en splinteren die nogal. voor katten zou ik die niet voeren, die krijgen dan wel spiervlees en orgaan.
Kalkoen gaat hier prima. (ik sla ze wel helemaal aan diggelen me de hamer eerst)
Edit ik zie net dat ik het fout zei.
na jou bericht dacht ik runderkarkas is wel heel groot dat past nooit in mijn vriezer.
Het gaat om gezaagde hertenribjes die ik heb liggen.
Sorry nog niet helemaal wakker geloof ik.

Ik sla het overgens wel helemaal aan gort zodat de stukken zowat om je oren vliegen met een zware hamer.
Laatst gewijzigd door beesteboelmona op vr 09 jul 2010, 15:37, 1 keer totaal gewijzigd.
#1676171
Natasja22 schreef: kon nu niet aan andere producten komen, volgende week is er markt..eens kijken wat er daar te halen valt
heb nog wel lamshart kunnen bemachtigen (wel van rodi)
Waarom besel je niet online bij herby of richard?
Scheelt een hoop centjes en ze hebben een groot aanbod
#1676222
Als je vriezerruimte hebt zijn de thuisbezorgenden idd heel handig

Om langere tijd te voeren is dit mengsel idd wat karig maar met 4 katten ben je best vlot door 3kilo heen en maak je dan weer een andere combinatie.
koekje schreef: een ongemalen of gemalen menu is in wezen niet anders, behalve dat je het ene zo (eventueel in stukken gehakt) aanbiedt, en het andere door de molen jast.
andersoortig vleesbot kan je kiezen voor konijn (karkas, voorpootjes), eend (karkas, vleugels en nekken), kwartel (karkasjes en pootjes), parelhoen (vleugels en karkas), patrijs (karkas, vleugels, pootjes), etc.
Dit is ook zo'n beetje wat mijn dames aan vleesbot eten daarnaast duif, haas [bot is wel behoorlijk hard] en een stukje zalmgraat en de ultieme favoriet kwartelkopjes ::) [die bewaart de poelier voor ons]
Spiervlees ook daar zijn mogelijkheden te over koe, lam/schaap, geit, paard, hert, ree, kalkoen etc

Wat orgaan betreft zijn lever, hart en nier essentieel -er is helemaal niks mis met rodi-lamshart hoor-

En natuurlijk een lekker stukje vette vis dat kan een luxe stukje zalm zijn [bv euroshopper van de Heijn] -ik weet niet of katten een gemalen verse sardien in hun prak op prijs stellen-
 Terug naar “Vragen, problemen en discussie BARF en KVV”

Barfplaats wordt gesponsord door