Hallo,
Ik ben nieuw op barfplaats en heb eigenlijk wat algemene vragen.
Mijn geleidehond (ik ben zelf volledig blind) is 3 jaar en ik wil haar gaan overzetten op vers voer.
Het lijkt me het handigst om te beginnen met kvv, want dan hoef ik niet gelijk na te denken over samenstellen.
Weet iemand waar je goede kvv merken in Utrecht kunt kopen? En eventueel goede slagers voor als ik toch wil gaan barfen? Bij de dierenwinkels waar ik geweest ben ving ik steeds bot, grijns. Die hadden echt zoeits van "kvv, das slecht voor de tanden. Ik zou vooral brok blijven voeren mevrouw, veel beter." Nou, inmiddels weet ik ietsje meer.
Hoe doen vers vlees voerder het als jullie voor lange tijd op vakantie gaan? Ikzelf ga met de trein voor 2 weken naar Zwitserland. Het is dus geen optie om bevroren kvv mee te nemen want dat loopt de tas uit als ik eindelijk op mijn bestemming ben. Ik zit in een bergdorpje en weet niet zo gauw of er een vertrouwde slager o.i.d. is.
hoe zouden jullie dit oplossen?
Oja, nog een hele praktische en wat vreemde vraag. Hoe snijd je bevroren kvv?
Ik reis namelijk veel met de hond en om ervoor te zorgen dat het goed blijft zou ik het 's ochtends bevroren mee moeten nemen. Tegen de tijd dat ze eten krijgt is het vlees goed ontdooid.
Alvast heel erg bedannkt voor het beantwoorden van al mijn vragen.
Groeten.