Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Door hamada
#1657766
Ramses hoest af en toe wat omdat zijn hart vergroot is. Hij krijgt al voldoende plastabletten etc., en staat onder controle van de Wagenrenk.Hij zou codeìne voorgeschreven kunnen krijgen, maar eigenlijk wil ik eerst kijken of iets homeopathisch helpt. Nu probeerde ik Tussistin tabletten te kopen, maar zag dat er momenteel alleen zuigtabletten te koop zijn, of drank of druppels.
Weet iemand of de zuigtabletten ook gewoon fijn te wrijven zijn om in te geven.
Gebruikersavatar
Door Riek
#1657924
Ik weet niet of het bij honden ook zo werkt.
Maar als je als mens "veel" codeïne slikt, legt dat ook je darmen stil.
Misschien een verzachtende hoestdrank?
Door Lizzy
#1658087
hamada schreef: Ramses hoest af en toe wat omdat zijn hart vergroot is. Hij krijgt al voldoende plastabletten etc., en staat onder controle van de Wagenrenk.Hij zou codeìne voorgeschreven kunnen krijgen, maar eigenlijk wil ik eerst kijken of iets homeopathisch helpt. Nu probeerde ik Tussistin tabletten te kopen, maar zag dat er momenteel alleen zuigtabletten te koop zijn, of drank of druppels.
Weet iemand of de zuigtabletten ook gewoon fijn te wrijven zijn om in te geven.
Ik denk zelf dat Tussisin niet zal helpen bij deze klacht. Je kunt trouwens de zuigtabletten gewoon geven hoor. Die kun je inderdaad pletten tussen twee eetlepels. Maar ik zou eerder met een homeopaat kijken naar iets dat het hart ondersteunt.
Door hamada
#1658943
Bedankt voor de reacties.Ramses staat nu al op 6 soorten medicatie (vetmedin, digoxine, furo, fortekor etc.) ter ondersteuning van de hartfunctie. Het is hoe dan ook een aflopende zaak, hoewel we (met de specialist) hopen het nog een jaartje vol te kunnen houden. Het bereikte evenwicht willen we toch maar proberen zo te houden, en niet daarnaast nog een homeopaat inschakelen. De druk op de luchtpijp door zijn hart is ook niet meer op te heffen, hooguit kan er iets aan de hoestprikkel gedaan worden. Als hij te veel hoest zal er wrsch. wat codeïne bijkomen. Maar met de zelfde twijfel al Lizzy zal ik toch proberen of voor de nacht Tussistin iets verlicht.
Door Lizzy
#1659172
hamada schreef: Bedankt voor de reacties.Ramses staat nu al op 6 soorten medicatie (vetmedin, digoxine, furo, fortekor etc.) ter ondersteuning van de hartfunctie. Het is hoe dan ook een aflopende zaak, hoewel we (met de specialist) hopen het nog een jaartje vol te kunnen houden. Het bereikte evenwicht willen we toch maar proberen zo te houden, en niet daarnaast nog een homeopaat inschakelen. De druk op de luchtpijp door zijn hart is ook niet meer op te heffen, hooguit kan er iets aan de hoestprikkel gedaan worden. Als hij te veel hoest zal er wrsch. wat codeïne bijkomen. Maar met de zelfde twijfel al Lizzy zal ik toch proberen of voor de nacht Tussistin iets verlicht.
Ja, altijd het proberen waard. Sterkte met Ramses!
Door charmed
#1662010
Er is wel wat homeopatisch voor het hart zelf, maar dat zou je even met een holistisch da moeten overleggen. Ik gebruik voor 1 van mijn honden ook een homeopatisch middel en dat maakt echt wel verschil.
Laatst gewijzigd door charmed op vr 25 jun 2010, 22:01, 1 keer totaal gewijzigd.
Door hamada
#1702319
hallo Charmed, zag je reactie pas net.
Welke medicatie krijgt je hond verder nog? Binnenkort moet ik weer voor controle naar de specialist, en kan het dan wel overleggen. Afgelopen periode heb ikwel tussistin gegeven, maar met de warmte en na consultatie stel ik de furosemide per dag bij en kan daarmee het hoesten goed onder controle houden.
Door K@ren
#1702325
Wat je ook zou kunnen proberen is tijmsiroop.
Die heb je ook in suikervrije versie en eventueel zou je die zelfs zelf kunnen maken.
Ik gebruik de tijmsiroop bv ook voor een kennelhoestje...
Door charmed
#1702406
hamada schreef: hallo Charmed, zag je reactie pas net.
Welke medicatie krijgt je hond verder nog? Binnenkort moet ik weer voor controle naar de specialist, en kan het dan wel overleggen. Afgelopen periode heb ikwel tussistin gegeven, maar met de warmte en na consultatie stel ik de furosemide per dag bij en kan daarmee het hoesten goed onder controle houden.
ik heb Crataegus Oxyacantha, maar dat zou je moeten overleggen of dat het juiste middel en de juiste sterkte is voor jou hond bij het hartprobleem de hond heeft. Koudgeslagen honing kan ook goed helpen bij hoest. (dat koudgeslagen is een advies van de specialist) gewoon honing kan ook, maar koudgeslagen honing schijnt nog beter te wezen voor het hart.

Suikervrije hoestdranken moet je niet nemen, hier zit iets van sacherine in, een zoetstof, die is zeker giftig voor honden, net als Xylitol, dat stoppen ze tegenwoordig ook overal in. Altijd heel goed op verpakkingen kijken met hoestdranken.
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door