Hoe zit dat precies, sardines/zalm etc.
Als ik het van de markt haal, moet ik het dan ook wassen, of kan ik het invriezen/meteen geven?
Misschien beetje rare vraag, maar vroeg het me gewoon af.
Ik vries zalm altijd voor de zekerheid wel in (10 dagen), maar ofdat ook echt nodig betwijfel ik.
Sardientjes/haring vries ik niet in, die zijn aan boord al ingevroren geweest.
Alles zat nog in de buikjes van de sardines, dan is het een complete maaltijd, toch?
Ik heb ze toch even afgespoeld, maar volgens mij slaat dat nergens op.
Een sardien met alles erop en eraan is in principe een complete maaltijd. Zelf zie ik ze niet als dusdanig omdat ik vind dat die graatjes en koppetjes zo weinig voorstellen wat bot betreft. Sardientjes krijgen ze hier dan ook als spiervlees bij vleesbot. En omdat een deel graat is en een deel orgaan, krijgen ze een visje extra en wat orgaan minder. Dat kan bij mij gemakkelijk omdat ik elke dag bot, vlees en orgaan in één maaltijd geef.
De vis voor de honden spoel ik nooit af.
zalm word hier gespoeld maar dat is vooral om het vette wat te verminderen.
De rest word niet gespoeld.
als ik het vers ga halen dan krijgen ze het de dag zelf al.
De overschot gaat in porties de vriezer in.
Ik reken hele vissen altijd als compleet.
Zalm moet je in principe eerst invriezen, maar ikd acht dat dat enkel bij wilde zalm was