Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door miik
#1644672
Mijn Border Collie Joy van 5 jaar, is vorig jaar tegen een andere hond opgelopen. Heeft toen een flinke salto gemaakt en had daarna last van haar schouder. We hebben toen rofo gemaakt, maar daar was niets op te zien. We dachten dat ze alleen last had van haar spieren. Maar ze bleef af en aan kreupel, wat met rust steeds weer over ging. Begin van dit seizoen wilde ik weer met haar gaan trainen, maar weer enorm kreupel. Weer rofo gemaakt. En helaas was er toen wel wat te zien. Net onder het gewricht zat een rare plek (bobbel). Dit is de plek waar de grote schouderspier aan vast zit. We hebben het laten beoordelen door een specialist. Het was gelukkig geen tumor, maar oud-trauma. Maar de pees heeft waarschijnlijk zo'n klap gehad dat hij deels losgescheurd (is geweest) en het botvlies heeft opgetild-beschadigd, waardoor het botvlies is blijven klapperen waardoor er bot/arthrose is ontstaan op die plek. Het gewricht zelf was gelukkig helemaal goed, dus geen erfelijk gebeuren
(ben ik heeel erg blij om want de hoop is om ooit nog een pupje van Joy te mogen krijgen).
Maar het advies was levenslang pijnstilling en niet meer sporten  :o en dat voor een Border van 5   :-\

Zijn er mensen die het herkennen ? of heeft iemand ideen wat ik er nog aan zou kunnen doen ?
Opereren schijnt geen optie te zijn omdat de hond daarna geen volledige rust neemt en de kans op herstel dus klein is.
Injecties met cortico's schijnen alleen tijdelijk te helpen en de boel week (en dus zwakker) te maken, dus dat durf ik niet goed.
Ze krijgt op het moment Rimadyl (en is ondanks Rim na "teveel" doen toch af en toe kreupel) en Primeval Gelatinaat omdat dat ook op de spieren en pezen werkt. Ik wil in ieder geval met haar nog naar een dierfysiotherapeut in de hoop dat die nog iets kan doen.

Alle tips zijn welkom !!!!

Vind het zooo waanzinnig sneu voor mn meisje. Kijk ik snap het wel, maar zo'n hond kan je het niet uit leggen.
De sport was haar lust en haar leven !  :'(
Heb wel de instelling dat ik haar nu niet in een glazen kooi stop, want dan kwijnt ze weg.....
Laatst gewijzigd door miik op di 08 jun 2010, 16:41, 1 keer totaal gewijzigd.
#1644838
Ik (her)ken je verhaal volledig. Met Jesse van mij hebben we hetzelfde meegemaakt. Bij Jesse was uiteindelijk de biceps pees versteend en deze is onder narcose los gesneden om zo in ieder geval de pijn weg te nemen. Helaas bleef ze kreupel. Op de MRI scan is toen caudo mediale schouderinstabiliteit vastgesteld. Komt met name voor bij borders en snelle jachthonden. Ontstaat altijd vanuit een trauma. Uiteindelijk heeft Viktor Hoogma, diefysio in Nijmegen de reddende hand geboden en dat ondanks dat ik hier in Den Haag al bij fysiotherapeuten geweest was. Ik kreeg hem aangeraden en ik had zo iets van get hell die paar tientjes kunnen er op zoveel duizenden euro's ook nog wel tegenaan. Heb eerst 3 avonden met de beste man aan de lijn gezeten en uiteindelijk ernaar toe gegaan. Binnen no time had ik een hond die weer normaal leip. Dat is nu zo'n 4 jaar geleden en als ik braaf elke 8 maanden naar Viktor rij zie je er nauwelijks iets aan. Jesse kan ook gewoon weer sporten, behendigheid, fly-ball, jacht, dagwandelingen etc etc. Heel af en toe heeft ze er last van maar dat is echt na extreme inspanning. Ik zou zeggen geef Viktor even een belletje.

Barfplaats wordt gesponsord door