Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Lil
#1635781
Ik zit even met mijn handen in het haar. Maandag begon Cayley met heel veel gras eten en dinsdagavond was ze wat loom tijdens de behendigheidsles (voor haar doen, voor anderen is dat hyperactief  :P ::)).
Woensdag was het raak met heel veel diarree en braken. Dat heet diarree was eigenlijk meer slijm.
Donderdag was ze echt ziek en hangerig en moest ze zelfs van water nog braken en de diarree was puur bloed met een beetje slijm. Toen dus toch maar naar de da gegaan, want dit was te heftig om zelf te dokteren. Ze had ook al 48 uur niet gegeten en was al mager en weegt nu maar 19 of 20 kg met haar 60 cm  :-X Bij animal planet zouden ze haar in beslag nemen, ze heeft geen vacht meer door de rui en ik voel niet alleen maar zie haar heupbotten, bleh.

Da heeft 4 spuiten gezet: antibiotica, laagje voor over de darmen, laagje voor over de maag en iets tegen de krampen (hehe kom niet op de naam, normaal weet ik dat zo te noemen). Enne ab kuurtje mee en finidar tegen de diarree mee. Finidar heb ik NIET gegeven!
Vrijdag gelukkig niet meer overgegeven en niet geen diarree gehad. Ze heeft toen alles bij elkaar ongeveer 400 gram gemalen kip gehad (rauw). Gisteren heeft ze keurig 800 gram kip gehad, maar ze heeft vanaf donderdagavond tot NU geen ontlasting geproduceerd.... ze stinkt gewoon uit haar bek en haar hele lichaam ruikt naar str*nt maar er komt niets uit. Vanochtend maar op hoop van zegen kiphartjes gegeven en wat lever, maar de lever liet ze liggen. Ik ben bang dat de darmen nu juist stil liggen...

wat zou ik kunnen doen? OP hoop van zegen toch maar wat laxerends? Ik wil haar niet dwingen om lever en zo te eten, want haar maag is nog altijd van streek. Reden waarom ik er ook geen olie in durf te gooien.
Laatst gewijzigd door Lil op zo 30 mei 2010, 17:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#1635782
Ik ging toch echt terug naar de DA. Ik zou haar niks laxerends geven en niet zelf aan 'rommelen' maar gewoon overleggen met de DA. Dit klinkt mij gewoon niet goed in de oren, vooral niet omdat ze zo stinkt maar geen ontlasting heeft.
Door Lil
#1635786
Lizzy schreef: Ik ging toch echt terug naar de DA. Ik zou haar niks laxerends geven en niet zelf aan 'rommelen' maar gewoon overleggen met de DA. Dit klinkt mij gewoon niet goed in de oren, vooral niet omdat ze zo stinkt maar geen ontlasting heeft.
Daar was ik al bang voor, want ik meende de trucjes bij verstopping inmiddels wel te kennen.
Ik bel morgenvroeg meteen de da.

Verder is ze gelukkig wel weer lekker vrolijk en levendig.
Door Lil
#1635898
Lizzy schreef: Ik vraag me dat dus ook af, of je wel tot morgen kunt/moet wachten...
ow niet dan? Heeft me ooit een da verteld dat ik pas langs hoefde te komen als een hond meer dan 6 dagen verstopping had. Ging daarvan uit.... Zal als om twee uur als er iemand op de post zit even gaan bellen.  ;)
Gebruikersavatar
Door Angelique
#1635905
Lil schreef: ow niet dan? Heeft me ooit een da verteld dat ik pas langs hoefde te komen als een hond meer dan 6 dagen verstopping had. Ging daarvan uit.... Zal als om twee uur als er iemand op de post zit even gaan bellen.  ;)

:-\ :-\  Meestal hoef je dan niet meer langs te komen.
Door Lil
#1636128
Jaja, had de da gebeld, dat had ik eerder moeten doen....


Ik heb de da weer afgebeld... de kiphart van vanochtend had zijn werk gedaan!!! Een heel grote drol heeft ze gelegd, joepie!!!!  :D :D :D :D Het zag eruit als een brokkendrol (en dat op rauwe gemalen kip) en dat is best goed voor een zieke tante. Daarna kwamen we vreemde honden tegen die niet luisterden en heeft ze me toch leuk gespeeld. Heb dit maar niet voorkomen, aangezien dit voor haar socialisatie zo belangrijk was. Nu stuiterd ze meer weer door het huis.

Tjongejonge wat een opluchting!  :biggrin2:
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door