Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door sandra1
#163268
Omdat Tommie blijft sukkelen en nu ook huiduitslag heeft, heeft de da een eliminatiedieet voorgeschreven. Hoe snel mag je hiervan resultaat verwachten mbt de darmen. Ik ben maandag begonnen, maar hij heeft nog steeds waterdunne ontlasting. Dit is uiteraard niet goed. Volgens mijn da kan dit wel twee weken tot een maand duren. Klopt dit of zou ik sneller resultaat moeten zien. Ik begin me namelijk een beetje hopeloos te voelen omdat hij zo blijft emmeren en nu erg mager is. :'(. Hij is wel vrolijk en wil graag spelen.

Sandra
Door Lizzy
#163271
Is dit na al die giardiakuren enzo? Zou een verteringsonderzoek een idee zijn? Zijn dit brokken, die hij nu krijgt?

Twee weken tot een maand lijkt me erg lang en te lang. Tegen die tijd is je hond drie keer uitgedroogd. Ik ben geen DA maar dat zou sneller over moeten zijn, lijkt me. Maar, misschien dat Tannetje/Linda hier beter iets over kan zeggen.
Door sandra1
#163273
Het is zo na de het kuurtje met panacur tegen giardia. Hij poept niet veel, maar wel waterdun. Hij krijgt een zelfmaak dieet van rijst en struisvogel (nu nog licht gekookt). Voor deze kuur poepte hij perfect mooie harde drollen. Het lijkt mij ook lang om hem twee weken lang dunne ontlasting te laten hebben. Ik heb hem vandaag wel een finidiar tabletje gegeven. Hij is nu zo dun omdat hij niets wilde eten voor een dag of drie (hij was al niet bepaald op gewicht) Dit eet hij in ieder geval wel erg graag.

sandra
Laatst gewijzigd door sandra1 op do 09 sep 2004, 09:45, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#163274
Wacht even, want ik volg het nu niet meer (ligt aan mij hoor!). Tommie had goede ontlasting, kreeg diarree van de kuur tegen giardia, kreeg diarree en werd toen op een elimintiedieet gezet? Wat at hij dan voor die kuur? Maar wat was dan ook alweer de trigger dat zijn ontlasting werd gecontroleerd op giardia?

(je geeft hem nog steeds probiotica?).
Laatst gewijzigd door Lizzy op do 09 sep 2004, 09:54, 1 keer totaal gewijzigd.
Door sandra1
#163281
Hij wordt al behandelt tegen giardie vanaf februari. Eind juli kreeg hij ineens een acute gastro enteritus. Hirvoor heeft hij van utrecht antibiotic (campilobacter infectie) Ook bleek hij toch nog giardia te hebben en hiervoor heeft hij panacur gehad.

Hij heeft al vanaf december slechte ontlasting of diarree. drie keer metrodinazol gehad tegen giardia. Omtlasting bleef slecht. Verteringsonderzoek was niet goed. eiwitten en vetten verteerde niet goed. hij heeft toen enzymen door zijn eten gekregen, maar daar merkte geen verschil van. Bloedonderzoek (door utrecht) wees geen problemen aan met de pancreas. Toen die gastro-enteritis. Behandeld met stomorgyl tegen de campilobacter. Hierna was de ontlasting goed (speciale brokken van de da). Toen panacur tegen giardia. Ontlasting was nog een dag of 4 goed (wilde alleen brokken eten en geen vlees) en daarna weer dunne breierige ontlasting wat anderhalve week geleden is overgegaan in waterdunne ontlasting. Dit heeft hij nog steeds. Ook heeft hij plekken in zijn nek (eerst pukkel, dan korsten) Deze reageren niet op de dactacord. Afgelopen vrijdag heeft hij een prikje gehad (tegen de jeuk en allergie) hiervan merkte ik geen verschil. Hij schreef toch een eliminatie dieet voor. Ik denk dat zijn darmen gewoon aan gort zijn van al de medicijnen die hij heeft gehad. De da wil nu een allergie uitsluiten. Ik persoonlijk merk nu nog niets. Hij heeft ook duidelijk buikpijn.

Mag ik gewoon probiotica geven bij een eliminatiedieet?? Hij heeft dit tot vorige week gehad.

PS.Utrecht heeft verder geen afwijkingen kunnen vinden en wijtte de slechte ontlasting aan de giardia.

Sandra
Door Lizzy
#163283
Hoi Sandra, ja sorry dat ik naar het hele verhaal vroeg want het e.e.a. komt nu inderdaad weer boven. Ik was vooral de volgorde kwijt....

Ik vrees dat je wel eens gelijk zou kunnen hebben en dat zijn darmstelsel niet goed meer functioneert.... je kunt trouwens gewoon doorgaan met de probiotica. Ik weet niet welke probiotica je gegeven hebt? Kijk anders een hier: http://www.uwdierenkliniek.nl/bib-probiotica.htm

Geen idee hoe jij tegenover natuurlijke/alternatieve geneeswijzen staat, maar als ik jou was nam ik mijn hond mee naar een holistisch/homeopathisch dierenarts. Want hier kun je moeilijk mee door gaan. Gevoelsmatig zeg ik dat je niet de goede kant op gaat met alsmaar weer nieuwe reguliere medicijnen in Tommie te stoppen. Genoeg is een keer genoeg. En een gezonde hond moet giardia nou ook wel eens een keer overwonnen hebben, maar Tommie raakt volgens mij van de regen in de drup door alle zooi die hij binnen krijgt.....

Kijk anders eens op http://www.holistischedierenartsen.nl

en

http://www.uwdierenkliniek.nl

En anderhalve week diarree vind ik al veel te lang dus laat staan een maand... Ik geloof eerlijk gezegd niet dat je je hierbij neer moet leggen nee. Jouw hond houdt al die weken geen voedingsstoffen vast en volgens mij is dat niet goed wanneer zijn immuunsysteem al zwaar op de proef is gesteld....
Laatst gewijzigd door Lizzy op do 09 sep 2004, 10:31, 1 keer totaal gewijzigd.
Door sandra1
#163295
Hoi lizzie,

Het is logisch dat je niet meer alles wist ik moet zelf ook altijd diep nadenken omdat hij zoveel heeft gehad. ;)

Ik heb op de site van Atjo westerhuis rondegeneusd en zowel bij allergie als bij chronische diarre gekeken. Hij heeft veel kenmerken van een allergie (steeds terugkerende diarree/ pukkel die orstjes worden/ prutoogjes/en al vanaf dat hij pup is een schilferige huid) Ook bij atopische diarree staan dingen waar ik hem mee kan identificeren en ook dat kan door een allrgie worden veroorzaakt.

Ik heb net mijn mannetje aan de telefoon gehad en we zijn het eens dat we het nog 1 week aankijken en dan een afspraak maken bij natuurlijk voor dieren in amsterdam. (ben benieuwd wat Tannetje over zijn geval zegt) . Ik wil hem in iedergeval niet meer reguliere medicijnen geven. Inderdaad genoeg is genoeg.

Zijn weerstand in natuurlijk 0,0. Hij is vel over been en ik heb niet het idee dat hij al wat aankomt. Mensen op straat beginnen al te zeggen dat hij wel wat erg dun is :'(.

Ik ga nog even verder zoeken over die probiotica. Ik heb nu van het eigen merk van het kruidvat.

Bedankt datje zo met me mee denkt heb ik echt even nodig nu.

Groetjes,

Sandra
Door Lizzy
#163308
Hoi Sandra, ik denk dat je een goed plan hebt nu!

Je kunt inderdaad goed de probiotica Protexin® proberen. Je kunt dit gewoon bij je eigen DA bestellen. Mij is deze ontzettend goed bevallen. Want ik heb al wel gemerkt dat sommige merken minder goede werking hebben dan andere en volgens mij komt dat gewoon omdat de hoeveelheid bacterieen die werkelijk in de capsule/poeder zitten niet overeenkomt met wat op de verpakking staat. Probiotica is voor zijn darmen nu een MUST, vind ik. Misschien dat een echt goede probiotica nu ook wel snel kan bijdragen aan verbetering in zijn toestand.

Pff joh, ik kan me zo goed voorstellen dat je je echt radeloos begint te voelen. Je tobt nu natuurlijk al een tijd met Tommie en dit is echt zo sneu voor hem.... Maar het komt wel weer goed hoor!!!
Door ElinevKa
#164318
en hoe ziet het dieet eruit?
mijn hond heeft enorm lang last gehad van voedselintolerantie en ontstoken dunnedarm.
Hij had alleen maar slechte ontlasting, was ziek, poepte bloed etc.

lang verhaal kort; wij zijn terecht gekomen bij dierenspecialistenpraktijk in Oisterwijk; hij heeft een bepaald dieet gekregen. dat hebben we ongeveer een half jaar gedaan. Toen was ie zo opgeknapt dat we daarna langzaam over zijn gegaan op complete versvlees voer (maar dan niet alle; hij kan slechts tegen een paar varianten) en zefls nu barf.

ik kan je het dieet mailen als je wilt...
Door sandra1
#164552
Jouw verhaal is wel herkenbaar voor mij. Tommie krijgt lichtgekookte struisvogel en gekookte rijst. Verder even niets. Wat voor dieet moets je jouw hond geven?? Ik ben erg benieuwd.

Sandra
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door