Ik heb alleen maar goede ervaringen met de visboer en de slager of slachthuis. De visboer bewaart voor mij elke week een zalmkop, soms eentje meer, de vellen, de snijsels. Ik mag het zo hebben van hem. Hij komt langs de deuren hier in het dorp en komt zelfs nog een keertje terug als ik er net niet ben. Maar ik koop ook altijd een stukje voor onszelf.
De slager kon mij goed vlees leveren, kopvlees, organen, bot als ik dat zou willen. Maar hij vroeg er te veel geld voor. Nu bestel ik het bij het slachthuis (die ook aan diezelfde slager levert) Ik betaal €2,- per kg spiervlees (rund of paard), orgaanvlees is goedkoper, evenals pens. Hij levert het thuis af als hij in de buurt is. Ik bestel wel zo veel mogelijk tegelijk, zodat hij niet steeds met kleine plukjes vlees langs moet komen. Maar hij vindt het geen probleem zei hij.
Hij heeft niet altijd het gevraagde op voorraad. Het is maar net wat en en wanneer er geslacht wordt. Maar als je dat maar weet is het geen probleem.
Bij de poelier haal ik kalkoennekken en eendenkarkas. Dat kun je alleen per 10kg bestellen. En dat is speciaal voor de honden. Het is geen abnormale vraag als je daarom vraagt. Helaas dat ze geen eendennekken meer overal kunnen leveren. Teveel werk voor te weinig geld, heb ik me laten vertellen.
De kipkarkas haal ik weer ergens anders, bij een biologische vleeshandel.
Het helpt ook wel als je erbij verteld dat je hond niet tegen brokken kan. Ze willen je dan vaak wat sneller helpen. Vaak vragen ze ook nog eens hoe het nu met de hond gaat. En dan kan ik alleen vertellen dat het juist heel erg goed gaat. Dankzij hun vlees!
Volhouden en dat weet je op den duur je adresjes te vinden. In het begin heb ik ook besteld bij de bekende hondenvlees leveranciers, maar mijn ervaring is dat dat vlees toch echt minder van kwaliteit is.