Moderator: Lizzy
yvette_van_alert schreef: Ik heb mijn pups (nu 4 1/2 wkn) smuldier compleet gegeven. Dat gaat goed maar ik wil naar stukken vlees toe werken. Ik had het plan via de alaska worsten ( konijn, eend, kip, fazant en rund), hert en paard gemalen voor het wennen aan div. smaken. Via kippennekken naar ander vlees te gaan. Is dit een goede opbouw of kan het beter anders?Ik ken al die gemalen prakken niet dus daar kan ik je niks over vertellen. Ik weet alleen dat de fokker van Biscuit bijv. na het gemalen vleesje op een week of 4 daarna (met een week of 5 a 6) al hele kippennekken en vleugels voerde. En stukken vlees. Ik zie eigenlijk dan ook niet in waarom je via een gemalen prak dan via kippennekken naar ander vlees moet, tenzij ik je vraag niet goed begrijp?
Lizzy schreef: Ik ken al die gemalen prakken niet dus daar kan ik je niks over vertellen. Ik weet alleen dat de fokker van Biscuit bijv. na het gemalen vleesje op een week of 4 daarna (met een week of 5 a 6) al hele kippennekken en vleugels voerde. En stukken vlees. Ik zie eigenlijk dan ook niet in waarom je via een gemalen prak dan via kippennekken naar ander vlees moet, tenzij ik je vraag niet goed begrijp?zo deed de fokster van Bantu het ook.
Als ik een nest zal fokken, snijd ik vlees zelf. Voor als ze 4 weken zijn. Dan introduceer ik voorzichtig kleine beetjes orgaanvlees en zal ik geplette vleesbotjes geven. Kippenvleugels, parelhoenvleugels, eendennekken, etc. Ik houd eerlijk gezegd niet zo van gemalen spul dus ik zal het zo snel mogelijk in kleine stukjes gaan geven.