Nog een week dan moet Yara bevallen. Krijg ik gisteren telefoon van iemand van de vereniging, hoe het gaat met de zwangere dame.
Dus even gepraat, Yara is wat aan de dunne en het gesprek komt op eten: wat ze krijgt. Nou, vers, barf. Ooooh was het antwoord, vandaar.
Dus ik vraag: hoezo vandaar? Nouja, of dat wel goed was en of ik wel wist wat ik deed.
Dan heb ik al het gevoel dat ik me moet verdedigen. Ja, ik weet wat ik doe, ik heb me erin verdiept, en het gaat veel beter met Yara sinds we barfen.
Toen kreeg ik het advies om wel altijd even de kook over het rauwe vlees/botten te doen om de bacteriën die aan de buitenkant zitten te doden. (????) Wat moet ik nou met dit advies? Is er iemand die dat doet?
Daarna vertelde ze dat ze vroeger aan haar honden ook wel rauw vlees gaf en dat er toen een van haar honden is overleden aan een schapenbacterie na het eten van rauw schapenhart. (Ze heeft het hondje laten onderzoeken in Utrecht om de oorzaak van het overlijden te vinden.)
Nou weet ik niet of ze alleen rauw gaf of dat ze er ook brokken bij gaf. Maar kent iemand dit? En komt het voor dat bepaalde bacteriën problemen geven bij barfhonden? Ik dacht juist dat honden beter tegen verschillende bacteriën bestand zijn als ze barfen.
Nog een vraagje: Yara eet op het moment wat minder goed. Is dat normaal in de laatste week van de dracht?