Moderator: Lizzy
yazzie schreef: Bedankt voor jullie reacties.hallO
Ik heb Duitse herders; de hond waar het om gaat is 2,5 jaar oud en barft nu ruim een jaar. Bij Duitse herders wordt caroteen vaker gegeven om de bruine kleur dieper te krijgen, althans, in de showwereld. Hij heeft genoeg zwart pigment daar gaat het niet om, het gaat echt om het gedeelte wat bruin is. Het is de bedoeling om te gaan showen en keurmeesters geven nou eenmaal de voorkeur aan gitzwart/roestbruine Duitse herders. Ik ben geen fanatiekeling hoor, vandaar ook mijn vraag of het toevoegen van caroteen kwaad kan anders begin ik er sowieso niet aan. Bovendien heb ik geen idee of het nou echt zo goed werkt. Het werd als tip gegeven maar ik wil eerst weten of het kwaad zou kunnen om te gaan toevoegen.
Maar goed, menu bestaat uit bevleesd bot (50%), complete vis (5%), spiervlees (20%), pens (10%), divers orgaan (6%), lever (4%) en groentemix (5%). Het vlees is verdeeld over 12/13 diersoorten (kip, parelhoen, eend, kalkoen, patrijs, struisvogel, hert, haas, konijn, rund, paard, lam, geit) en zeg maar grofweg 3/4 deel gevogelte en wild en 1/4 deel boerderijdieren; vis bestaat uit zalm, makreel, sardientjes en panharing; groentemix is heel divers maar vrijwel altijd met knoflook, gemberwortel, peterselie, alfalfasprouts, zeekraal of lamsoor en waterkers (zomerseizoen); ook altijd knolgroente, een bladgroente en een koolgroente. Verder 3/4 eitjes per week, gedroogd zeewier, gedroogde brandnetelpuntjes, fijngemalen notenmix en pitten/zadenmix en zuivel.