- di 30 mar 2010, 22:09
#1567926
[me=koekje]pakt de rekenmachien erbij[/me]
je hebt nu 2 kilo gemalen incomplete prak.
70% vleesbot (1400 gram)
30% orgaan (de helft hart, 1/4 long en 1/4 lever) (600 gram; 300, 150, 150)
Dit is idd niet compleet. De ideale percentages zijn ongeveer 40-50% vleesbot, 15-20% orgaan en de rest spiervlees. En zeker 4 tot 5 diersoorten, jij hebt er maar 2. hart en lever zijn essentiele organen, maar in maagjes en nieren zitten ook weer allerlei voedingsstoffen. longen hebben weinig voedingswaarde, dus voor de volgende keer zou ik die er niet meer in doen.
Om van je prak een iets completer geheel te maken, zou ik 400 gram vleesbot toevoegen, geen extra orgaan erbij, maar wel 2400 gram spiervlees. De dingen die je toevoegt, graag zoveel mogelijk van allerlei andere diersoorten dan konijn en eend. Denk aan kip, parelhoen, rundvlees, paard, lam, geit, etc.
Je komt dan op 4,8 kilo gemalen prak, die je best compleet mag noemen. Geef er ook af en toe een kuikentje bij, maar wissel voor de volgende maling zeker af in diersoorten en onderdelen daarvan. Voor de volgende maling zou ik ook eerder 4 verschillende soorten orgaan nemen en deze dan in 4 gelijke porties doen (dus niet de helft weer hart).
Je basis die je nu al in je vriezer hebt, welk kvv is dit?