Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door qyan
#155843
Ik zeg nooit meer dat het goed gaat!
Goed, weet niet meer welke dag, maar afgelopen week is Qyan in een vechtpartij beland.
Kwamen een ongecastreerde reu tegen die eigenlijk maar 1 ding wilde, domineren. Qyan was eerst een beetje onder de indruk en liep eigenlijk van de reu weg waarnaar we verder door wandelde. De reu liep met ons mee, eigenaar geroepen maar volgens haar ging het wel goed, we moesten maar gewoon doorlopen. Nog een keer geroepen of ze der hond bij haar wilde roepen, omdat ik een aardige borstel bij qyan op zijn rug zag ontstaan. Even later begon de reu Qyan te berijden en qyan liet het eerst allemaal toe, later wilde die reu weer gaan rijden tot Qyan er genoeg van had en viel de hond zonder enige waarschuwing aan. De eigenaar van de hond stond erbij en keek ernaar, maar aan Qyan zijn kop was overduidelijk te zien dat ie niet meer zou stoppen zonder in te grijpen, hij was blind.
De eigenaar kwam heel rustig aangelopen, maar heb qyan eraf getrokken voordat de eigenaar van de andere hond in de buurt was, qyan hing dus ook bijna in mijn arm en geprobeerd de andere hond te verjagen, wat niet lukte ::)
Heb hem van die hond afgetrokken in een reflex (zag bloed bij beide honden) en hem er dus aan zijn staart afgetrokken :-\ Ik heb hem er best hard vanaf moeten trekken, had beter zijn achterpoten op kunnen tillen denk ik, maar was echt puur een reflex.
Maar heb geloof ik een beetje te hard aan zijn staart getrokken :'( :-\
Verwondingen bij qyan en de andere hond bleken gelukkig mee te vallen, qyan had in zijn eigen lip gebeten en dat bloedde dus nogal erg. Andere hond had een schammetje.
Sinds eergister hangt zijn staart slap naar beneden in een rare boog.
ongeveer 3 a 4 cm onder de staartaanzet laat ie hem hangen en het doet erg veel pijn. (als je ernaar wijst laat ie zijn staart al tussen zijn poten hangen zegmaar)
Zit ook een verdikking op die plek en het voelt heel heet aan.
Zijn staart lijkt vanaf punt ook erg stijf.
Toen qyan een tijdje terug die cold water tail had hing die staart gewoon slap en kon hij niet kwispelen, had ook geen verdikking en de staart was niet heet.
Nu kan ie gewoon kwispelen, maar wel met zijn staart naar beneden dus.
Dierenarts bellen denk ik maar he? :-\
Door qyan
#156056
nou, langs geweest bij een DA die weekenddienst had, iig pijnstillers gehad, maar foto maken had ie weinig zin in.
laat het maandag wel ff aan m'n eigen DA zien, dat beest kan niet eens zitten :-\
Door Truus
#156070
Wat zul jij geschrokken zijn, misschien valt het mee en is het gekneusd. Dan zou je met de pijnstillers verbetering moeten zien.Het is toch weer niet te geloven he....arme qyan.
Sterkte Wendy!
Door qyan
#156090
Geschrokken, van die vechtpartij bedoel je?
nee hoor, dat niet, ik ben het door een aantal gebeurtenissen met Qyan en vreemde ongecastreerde reuen wel een beetje gaan verwachten (Qyan is de afgelopen 2 maanden al een paar keer aangevallen, paar keer is zacht uitgedrukt)
Sinds qyan voor zijn ellebogen zo lang binnen heeft gezeten en daarna weer los mocht, ging het al niet zo lekker meer in de omgang met andere honden, socialisatie was een beetje naar de knoppen zegmaar.
Toch met man en macht geprobeerd om hem weer minder angstig te krijgen en wat speelser met honden, dat is uiteindelijk gelukt. Maar de laatste maanden, weet niet wat het is, iets in qy zijn houding zegt blijkbaar, ik ben een doelwit, val me aan ofzo.
2 weken terug liep ik met hem anagelijnd bij ons door de wijk, aan de overkant loopt een golden retriever (los) die rent de straat over en duikt bovenop hem.
dat soort dingen.
Dus dat soort situaties laten wel een afdruk achter denk ik, want het zijn steeds meer slechte dan goede ervaringen.
Was het eerst een sulletje wat met de staart tussen zijn benen weg rende, hij was het nu gewoon echt zat.
Had me er al op voorbereid en heb dan ook erg snel gehandeld, had ik nou alleen die staart maar niet beet gepakt :-X
Maar ben er niet blij mee hoor, absoluut niet, zeker niet aangezien qyan voordat hij een paar x aangevallen werd gewoon met alle honden/ reuen kon spelen.
Maar goed, is het verder het verkeerde forum voor ;D ;D ;)

Ik hoop dat het gekneusd is, maar ik voel iets in die staart wat me niet lekker zit, net of er een werveltje scheef zit, steekt iets heel kleins uit.
je ziet het niet, maar voelt het wel.
Verder is het gewoon heel stijf, hij hangt ook niet slap, maar staat heel gespannen in een boog.
Maar goed, die weekendarts kan blijkbaar door zijn staart heen kijken, natte vingerwerk en gewoon geen zin om een foto te maken (was volgens mij ook nog bang voor qyan)
Dus gooi die pijnstiller er wel in en ga manadag lekker naar m'n eigen DA. ;)
Laatst gewijzigd door qyan op za 28 aug 2004, 22:16, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Audrina
#156351
Oh balen Wen. :( Ik hoop voor jullie dat het gewoon iets "simpels" is als een kneuzing. Succes bij je eigen DA maandag.
Door Lizzy
#156359
Ik zou hem Arnica/Traumeel/Traumavetsem geven. Ik denk dat je de staart inderdaad gekneusd hebt. Ik kan me niet voorstellen dat je de staart gebroken hebt trouwens.... Je zou ook goed Arnica-zalf op zijn staart kunnen smeren, als er tenminste geen wondje zit (op open wondjes/plekken geen Arnica).

Jeetje Wendy, sterkte! Heb jij dit weer?!
Door tigger
#156360
Beau had een tijdje terug hetzelfde met z'n staart. Hoe het ontstaan is weet ik niet, hij logeerde toen bij m'n schoonouders en ik was op vakantie. Zijn staart hing een week slap en zij dachten dat het heimwee was en zijn dus niet naar de DA gegaan. Toen ik hem kwam ophalen zag ik al dat het niet goed was en ben de dag erop naar de DA gegaan. Wat bleek: waarschijnlijk is z'n staart vanaf 3 cm vd staartaanzet eerst gekneusd geweest, maar doordat er een week niets aan gedaan was, was er een ontsteking ontstaan. Dus kreeg meneer een week lang antibiotica en pijnstillers :-\. Na die week was het wel over, maar was er zelf liever eerder bij geweest.
Dus ik zou idd morgen gewoon naar je eigen DA gaan.
Succes & beterschap met Gyan.
Door qyan
#156459
Lizzy schreef: Ik zou hem Arnica/Traumeel/Traumavetsem geven. Ik denk dat je de staart inderdaad gekneusd hebt. Ik kan me niet voorstellen dat je de staart gebroken hebt trouwens.... Je zou ook goed Arnica-zalf op zijn staart kunnen smeren, als er tenminste geen wondje zit (op open wondjes/plekken geen Arnica).

Jeetje Wendy, sterkte! Heb jij dit weer?!
Ik denk ook niet dat ik hem gebroken heb, wervel ontwrichten, kan dat ook niet ??? maar qyan had daar op die plek en een paar cm boven zijn staartpunt, natuurlijk al wat zwakkere plekken zitten.
Je noemt precies 3 dingen op die je op een zondag niet in huis hebt, misschien bij de azivo die is open geloof ik.
Idioot he, gaat het eindelijk goed trek je zelf te hard aan een staart :-[ :-X :-\
Laatst gewijzigd door qyan op zo 29 aug 2004, 12:26, 1 keer totaal gewijzigd.
Door qyan
#156465
tigger schreef: Beau had een tijdje terug hetzelfde met z'n staart. Hoe het ontstaan is weet ik niet, hij logeerde toen bij m'n schoonouders en ik was op vakantie. Zijn staart hing een week slap en zij dachten dat het heimwee was en zijn dus niet naar de DA gegaan. Toen ik hem kwam ophalen zag ik al dat het niet goed was en ben de dag erop naar de DA gegaan. Wat bleek: waarschijnlijk is z'n staart vanaf 3 cm vd staartaanzet eerst gekneusd geweest, maar doordat er een week niets aan gedaan was, was er een ontsteking ontstaan. Dus kreeg meneer een week lang antibiotica en pijnstillers :-\. Na die week was het wel over, maar was er zelf liever eerder bij geweest.
Dus ik zou idd morgen gewoon naar je eigen DA gaan.
Succes & beterschap met Gyan.
Ja Qyan heeft het ook al een keer eerder gehad, maar dat was een dag na een heftige zwempartij.
Heeft toen een half uur in het water lopen duiken, rennen en springen terwijl hij nooit het water in ging.
Maar toen hing zijn staart inderdaad slap naar beneden.
Nu hangt ie in een gespannen boog naar beneden zegmaar.
Maar goed, we hebben iig rymdil mee gekregen, is ook ontstekingsremmend dacht ik, en morgen lekker naar m'n eigen DA.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#156677
Hij kan wel goed lopen, plassen en poepen? Dan zal het wel bijtrekken, denk ik.
Door qyan
#156683
ja hij kan wel goed lopen en plassen.
poepen heeft ie echter de hele dag nog niet gedaan, maar hij heeft dan ook erg weinig gegeten de afgelopen 2 dagen (is gewoon niet lekker) dus is eigenlijk ook niet zo vreemd denk ik.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#156705
Hangt er een beetje vanaf wat voor hem gewoon is. Als hij normaal 4 keer per dag poept dan is het niet goed. Als hij normaal maar een keer per dag poept zou ik me niet al te veel zorgen maken.
Door qyan
#156708
hij poept normaal gesproken 2x per dag, maar dan eet ie meestal ook 2x per dag.
gister heeft ie alleen rond een uur of 7 een paar happen genomen, toen moest ie niet meer.
dus dat beetje ontlasting kan natuurlijk nog komen.

mag ik vragen waarom je eigenlijk vraagt of hij nog wel goed loopt, plast en poept?
probeer het verband te snappen ;D
Laatst gewijzigd door qyan op zo 29 aug 2004, 20:41, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#156711
O sorry, vergeet even dat wat voor mij duidelijk is dat neit altijd voor anderen is. In het beginstuk van de staart zitten zenuwen die het achterste deel van de hond besturen. Soms, als een staart in het bovenste deel gebroken of zwaar gekeusd is, komen die zenuwen in de klem en krijg je problemen met plassen of poepen en in hele erge gevallen zelfs met lopen.
Als dat het geval is kan dat toch wel erg vervelende situatie opleveren met overvulde blazen, darmen of verlammingen.
Door qyan
#156713
oh ok, bedankt voor het antwoord!
dus wel zo slim om "mocht hij vandaag en morgenochtend nog niet poepen" het iig wel even te melden aan de DA denk ik.
he bah, zo hard heb ik em er toch niet afgetrokken :-\
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door