Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

#1563596
Mijn jongste hond krijgt vanwege chronische stress Zylkene en Glucobest, maar in beide zit magnesium, kan dit kwaad. Tevens zou ik graag weten wat nu het werkzame stofje is in Zylkene??? Want alles wat in de bijsluiter staat krijgt ze volgens mij via de glucobest of de voeding ook al binnen. Veel verschil merk ik dan ook (nog) niet qua gedrag na 3 weken. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en reacties.
#1563702
Zover ik het goed onthouden heb zit er een bestandeel van melk in.  De DA bij ons gaf aan dat pups ( en baby's) veel rustiger zijn nadat ze dus melk hadden gekregen omdat het een "iets" bevat dat rust geeft.  Bij Zylkene hebben ze een bepaald bestand uit die melk gehaald en in dit medicijn gestoken wat er voor zou zorgen dat je hond rust krijgt ...
ze zouden er al goede resultaten mee gehad hebben maar als je spreekt van chronische stress...hoe lang heeft jou hond al last van die stress en in welke situaties?  ( als je dat wil meegeven natuurlijk)  Hoe zijn ze tot de term chronische stress gekomen?
#1564483
Veerle-scrappyToo schreef: Zover ik het goed onthouden heb zit er een bestandeel van melk in. De DA bij ons gaf aan dat pups ( en baby's) veel rustiger zijn nadat ze dus melk hadden gekregen omdat het een "iets" bevat dat rust geeft. Bij Zylkene hebben ze een bepaald bestand uit die melk gehaald en in dit medicijn gestoken wat er voor zou zorgen dat je hond rust krijgt ...
ze zouden er al goede resultaten mee gehad hebben maar als je spreekt van chronische stress...hoe lang heeft jou hond al last van die stress en in welke situaties? ( als je dat wil meegeven natuurlijk) Hoe zijn ze tot de term chronische stress gekomen?
Chronische stress is als een hond al langer dan een bepaalde periode (ik weet even niet meer hoelang) last heeft van stress. Ik heb hier een hand-out over gekregen via: http://www.dogsandpeople.nl waar ik een curcus balance4dogs heb gevolgd. De hand-out heb ik uitgeleend, dus ik kan het even niet opzoeken 1 van de trainsters is gedragsdeskundige gespecialiceerd in stress bij honden en het voorkomen daarvan. Mijn jongste slaapt slecht en is zeer prikkelbaar, reageert op elk geluidje, ze komt niet tot rust. Hierdoor blijft de stresshormoonspiegel te hoog. We proberen van alles, maar tot nu toe (nog) niet met voldoende resultaat. De hond kan zichzelf ook dusdanig blijven opwinden omdat het een fijn gevoel geeft net als drugs, het is dus verslavend. Om haar meer open te laten staan voor nieuwe dingen en leren proberen we dit nu, maar anders zou ik eventueel reguliere medicijnen overwegen....Het is een jonge hond met een sporthart en een slechte socialisatie in de eerste 8 maanden van haar leven. Uit de bijsluiter van Zylkene maak ik op dat er magnesium in zit maar dat krijgt ze dus ook al via de glucosamine en het vlees binnen, verder zie ik in de bijsluiter geen nieuwe/andere werkzame stof en dus ben ik bang dat ze teveel magnesium binnen krijgt, ik weet niet of dat kwaad kan.

Ze/ de hond is begonnen met jeukklachten en hotspots, nu helemaal op vers gaat het heel goed, alleen nog kleine kale plekken en verkleurde huid in de oksels wat ook door de hormoonhuishouding kan komen. We hebben het hele circus van eliminatie/bloed en urine testen gehad en de dierenarts dacht aan Atopie, maar dat is het dus niet. Ben zelf met meerdere KVV's gestart omdat de dierenartskosten de pan uit rezen. Het zou me ook niet verbazen als ze door haar stress gedrag eerder al voedseltekorten heeft opgelopen. Ze was ook mager toen ik haar kreeg. Als ik haar de voor haar gemaakte bach geef valt ze met speeltje in slaap in haar bek. Alles wat ze doet zorgt bij haar voor positieve of negatieve spanning. Ook kan ze slecht tegen nieuwe situaties en ontspant ze niet of moeilijk. Ik hoop dat het zo duidelijk is....zo niet je mag mij ook prive
#1564574
Amaai is een serieuze belasting.  ik duim voor je dat het allemaal toch nog beter word en je dus iets vind dat je kan helpen.

Wat betreft het teveel aan magnesium kan ik je niet helpen...ben zelf maar een beginnelingske en op zoek naar alle informatie.

Maar ik duim voor je !!
#1566649
Aradia schreef: http://www.whgdierenartsen.nl/html/docdb.asp?id=515

Hier staat precies uitgelegd wat voor een stof erin zit.
Waarom probeer je niet eens iets van Bach Bloesems, bijvoorbeeld de rescue remedy of Melissa Complex van Bonusan??

Hier heb ik dus helaas niets aan! Dit had ik zelf ook al op internet gevonden. Het gaat mij om de werkzame stof in Zylkene ten opzichte van Glucosamine! Alles wat in Zylkene zit zit ook in glucosamine, tenminste als ik alles doorlees....en dus voegd het niets toe! Dan is het alleen maar een duur goedje en samen met de glucobest al goed voor meer dan 80 euro per maand! En dan moeten ze dus ook gewoon nog eten.... ;D :o :(. Dus nogmaals wat is dan dat bijzondere melkeiwit??? Ik kan het niet terugvinden in de Analyse! Je kunt het wel uitleggen, maar zo blijft het bla, bla. Dan kan ik beter Feelings Control van de groene os nemen. Dan weet ik welke plantenextracten erin zitten en wat, wat zou moeten/kunnen doen.
#1566713
Ik weet niet meer waar ik het gehaald heb maar in mijn zoektocht had ik op papier het volgende gekrabbeld  :biggrin2:

Zylkene -->L (lees alpha) -casozepine -->= decapeptide ( aminozuur 91 tot 100 van het melkeiwit caseïne)

Ik weet niet of je daar iets mee bent want ik weet niet wat er precies in glucobest zit.
Of misschien kan je met één van deze termen terug verder op zoek naar iets waar je iets mee kan?
#1566735
Glucosamine is een eiwit dat voorkomt in kraakbeen, bindweefsel en in gewrichtsvocht. Het is dus een stof die het lichaam zelf al aanmaakt, maar naarmate men ouder wordt, gaat dit minder goed. Glucosamine zit niet in normale voeding, het is een voedingssuplement dat gemaakt is uit schelpen, schilden van krabben en garnalen.

Caseïne
is vooral van belang voor de beschikbaarheid van calcium en fosfaat uit melkproducten. Zonder caseïne zouden calcium en fosfaat in melk een onoplosbare complex vormen en niet voor absorptie beschikbaar zijn.

Wei-eiwit bestaat uit diverse globulines, albumines en ferrines. Deze eiwitten worden ook wel bioactieve peptiden genoemd. Ze spelen mogelijk een rol in het afweersysteem van het lichaam. Lactoferrine en immunoglobuline (IgA, IgG, IgM) zijn bijvoorbeeld belangrijke antimicrobiële eiwitten. Ze kunnen zich als antilichamen hechten aan verschillende bacteriën en sporen. Lactoferrine bevordert ook de opname van ijzer en andere mineralen als koper en mangaan in de darm.
Wei-eiwit heeft een ook hoog gehalte aan het essentiële aminozuur tryptofaan. Tryptofaan is een voorloper van het B-vitamine niacine. Hierdoor is melk indirect een uitstekende bron van niacine.


Tryptofaan speelt een rol bij de productie van de neurotransmitter serotonine. Deze stof speelt een rol in ons lichaam en heeft invloed op stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust.

tryptofaan is ook los als supplement verkrijgbaar.
#1566744
Magnesium.
Bij honden waarbij nervositeit en prikkelbaarheid samengaan met verstijving van de spieren, kan er sprake zijn van een tekort aan magnesium. De werking van magnesium wordt ondersteund door de aanwezigheid van de B-vitaminen.
#1568924
In je eerdere berichten heb je het over de hoeveelheid magnesium en of dat niet teveel wordt.
In de link staat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Die norm is altijd er veilig.

Om een vergelijking te geven; bij mensen is de ADH 300 mg. terwijl de maximum toegestane veilige hoeveelheid 2000 mg. per dag is.

Wat die voor honden is, weet ik niet. Misschien weet een Dierenarts dit.
#1613292
hoi,
ik ben zo geen voorstander van zylkene.
ken nu 2 honden die er op stonden en beide eigenaren alweer gestopt. werkte echt niet!
het heeft idd iets te maken met moedermelk.
daar zit een stofje in dat moeder en kind bindt. (verder niks over vragen).
verder kan ik je niet helpen.
vraag het even aan je da. het is wel een voedsel supplement.
kan je wel aanraden om langs een goede homeopaat (in friesland zit een hele goede) te gaan voor stres verschijnsels. anders zijn er zwaarder medicijnen waar nu 1 van de honden opstaat en dit werkt super, wel elke 3 maanden bloed testen en waarschijnlijk korter leven, maar wel een gelukkig leven.
succes met je streskipje.
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door