Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Urs
#1554155
Jasper heeft een duidelijke hartruis. Maar hij ondervind er nog geen problemen van. Mocht hij klachten krijgen moet ie aan de medicijnen. Ik ben er best van geschrokken.
We gaan zijn conditie opvijzelen.

Maar wat kunnen we nog meer doen? Zijn er natuurlijke middeltjes/ supplementen?
Door hamada
#1554677
rot nieuws zeg. Maar ook ik zou hem laten doppleren om te kijken hoe de conditie van het hart is.
Verder staat er veel info op www.dogaware.com over dieet en voedingssupplementen, en vers voer is in ieder geval een goede insteek. Na jaren op de aparte voedingssupplementen te hebben gezeten krijgen de hartruishonden hier nu cardiostrength. Je kunt e.e.a. wel via aparte capsules e.d. geven, maar voor het gemak is dit er dan maar 1. En omdat Ramses momenteel al zeven :( soorten pillen krijgt, vind ik dat wel zo gemakkelijk.
Op zich kunnen honden met een hartruis nog erg veel lol hebben en hoeven ze er geen last van te hebben. Onze specialist raadt wel aan om niet te geforceerd lichaamsbeweging te geven (bijv. naast de fiets), maar ze de mogelijkheid te bieden om zelf te bepalen hoe lang ze hoe hard willen lopen.
Sterkte met dit nieuws, maar maar je niet te snel te veel zorgen.
Door Limpy
#1554890
Je hebt hartruis en je hebt hartruis, doppleren is idd het veiligste omdat ze dan kunnen zien wat er pcies aan de hand is.
Ik had 2 katsels met hartruis: de kater bleek erfelijke afwijking aan hartspier te hebben (hij is helaas niet meer) en poes blijkt 1 lekkende hartklep te hebben waar ze gewoon oud mee kan worden zonder medicatie (heeft ze ook geen last van zoals het nu lijkt)
Door Urs
#1556566
We gaan Jasper laten doppleren. In Lochem zit een praktijk die 2 x per week "echo" middag houden. Ik ga maandag even met hun bellen. Moet ik daar onze eigen da van op de hoogte stellen?
Door K&D
#1556606
Ships... :(
Je DA krijgt er als het goed is bericht van. Je weet dan in elk geval exact wat er loos is.
Ik wist niet dat er ook eentje in Lochem zit die dopplers doet. Is dat dezelfde die ook laparoscopische steriliseert? Dubhe zal er toch eens aan moeten geloven nu ze ouder wordt, met al haar schijnzwangergebroed....
Door bloemetje
#1556664
Urs schreef: We gaan Jasper laten doppleren. In Lochem zit een praktijk die 2 x per week "echo" middag houden. Ik ga maandag even met hun bellen. Moet ik daar onze eigen da van op de hoogte stellen?
Moet niet ik zou het wel doen. In elk geval zou ik de uitslag wel op zijn bureau deponeren als ie die net al krijgt.
Door Urs
#1556667
K&D schreef: Ships... :(
Je DA krijgt er als het goed is bericht van. Je weet dan in elk geval exact wat er loos is.
Ik wist niet dat er ook eentje in Lochem zit die dopplers doet. Is dat dezelfde die ook laparoscopische steriliseert? Dubhe zal er toch eens aan moeten geloven nu ze ouder wordt, met al haar schijnzwangergebroed....
Ben erachter gekomen via de site van de cavalier club die hebben daar n lijstje staan waar je kan laten doppleren.
Door hamada
#1556714
Wij hebben Senna ook laten doppleren in Lochem, dat kon toen ook op korte termijn en voor een redelijke prijs. De uitslag werd toen ook direct doorgegeven aan de dierenarts. Onze dierenarts in Eibergen werkt ook regelmatig samen met deze praktijk.
Door Urs
#1556725
hamada schreef: Wij hebben Senna ook laten doppleren in Lochem, dat kon toen ook op korte termijn en voor een redelijke prijs. De uitslag werd toen ook direct doorgegeven aan de dierenarts. Onze dierenarts in Eibergen werkt ook regelmatig samen met deze praktijk.
Welke da heb jij dan in Eibergen? Gelre dierenartsen?
Door K@rin
#1559045
Urs schreef: We kunnen morgenmiddag al terecht met Jasper. Ben benieuwd.
dat is vast bij Annemarie Reinders  ;)
Haar echtgenoot (Martin Hovius) is mijn dierenarts.
wij gaan volgende week ook voor een echo, maar dan anders  :)

Sterkte !!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door