Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#1549621
Hoi allemaal, wij hebben sinds kort een York-mixje. Hij schudde erg met zijn kopje en na bezoek aan de DA kwam eruit dat hij een beginnende oorontsteking heeft aan beide oortjes. Nu hebben we zo'n tube zalf gekregen met een flexibel tuutje waarmee we in zijn oortjes moeten en de zalf erin moeten spuiten, maar het is echt niet te doen. Hij raakt helemaal in paniek en hijgt en krijgt het benauwd. Is er niet iets anders hiervoor? Pilletjes of zo? Heeft iemand hier ervaring mee? We willen natuurlijk niet dat zijn oortjes erger worden, maar als hij zo vreselijk over zijn toeren raakt is afschuwelijk. We hebben hem nog maar kort en we willen ook niet dat hij bang voor ons wordt, want hij begint juist heel goed zich aan ons te hechten.
#1549765
Ohw wat lastig. In niet-spoed situaties kun je zoiets langzaam wennen, maar nu moet het spul er natuurlijk meteen in. Kun je het niet door de da laten doen? Of door iemand anders met hondenervaring in de buurt? Je wilt idd liever niet dat hij nu angst voor jullie ontwikkelt. Als je niemand hebt toch maar zelf doen. Heel kordaat handelen. Hup hond in de houdgreep, spul erin en dan flink afleiden met spel en voer. Of als je heel erg goed bent met een clicker en die hebt kun je het daarmee proberen. Er zijn mensen die razendsnel met zo'n ding iets voor elkaar krijgen.
#1552306
Ben maandag maar naar de DA gegaan. Ging echt niet, maar gelukkig hebben we een heel lieve DA, die nu dus elke dag (gratis!) onze York z'n oortjes met de zalf inspuit. Pfff, wat een opluchting. Ondertussen maakt Sam het goed. Hij speelt lekker met z'n vriendjes, eet en drinkt goed, dus het ziet er goed uit.
#1552800
Oh dat is fijn, dat je DA je helpt.
Ik neem aan dat je die kleine vent verse/rauwe voeding geeft? Ik zou namelijk kiezen voor een geheel graanvrije voeding want oorontsteking en granen zijn een slechte combinatie!
#1553700
Hoi Lizzy, ja hij eet nu bij ons versvlees en af en toe wat groente en een stukje fruit (appel en banaan zijn favoriet!), maar bij de vorige eigenaar at hij alleen brokjes. Gelukkig hebben we de oorontsteking snel ontdekt. Wist trouwens niet dat granen slecht zijn voor oorontsteking! Weer wat geleerd...
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door