Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door mcSnurk
#1545769
hoe ontstaat het precies?
Het is een reaktie van het lichaam op iets. Maar kun je allergisch reageren op iets wat het lichaam nog nooit heeft gehad? Of alleen op dingen die al eens zijn gevoerd?
Dus als je iets voert wat echt nog nooit gegeten is kan er geen intollerantiereaktie komen, of wel? Is de allergie dan aangeboren of zo?
Door mcSnurk
#1546875
Lizzy schreef: Misschien heb je wat aan deze sites: http://www.causus.be/doorverwijzing.cfm?Id=17 en http://www.4everwolfhounds.com/allergie.htm en

dank je wel. Heel interessant!!!
Als ik het goed begrijp gaat het voeren van nieuwe bestanddelen alleen maar goed met een goed werkend immuunsysteem, en aangezien dat niet in orde is, kan dat de oorzaak zijn van zijn intollerantiereakties op nieuwe dingen. Pppffff, dus ik zit in een vicieuze cirkel met hem.
Ik was al bang dat hij op een of andere manier allergisch was geworden voor alles ::), ook wat ie nog nooit had gehad. Ja ik weet, klinkt belachelijk. Maar de sleutel zit dus toch in dat immuunsysteem.
Tjeez, en hoe krijg ik nu een kapot immuunsysteem opgekrikt wat alles wat je probeert eruit gooit?
De vitamines zijn nu gelukt, maar de olie ging faliekant mis op 1 piepkleine druppel. Straks maar andere halen, volgens mij heeft ie die echt nog nooit gehad, en kijken of dat lukt :-\

En aangezien hij de kip en de eend niet meer verdraagd, maar ook geen kalkoen waarvan hij alleen ooit met kerst een gebraden stukje had gehad, kan ik er dan van uitgaan dat ander gevogelte ook niet meer kan? :-\
Hetzelfde probleem met de vis, zalm, koolvis en kabeljauw lukt niet meer, kan ik dan alle vis vergeten?
Laatst gewijzigd door mcSnurk op vr 19 okt 2012, 09:31, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#1546880
Ik denk dat je het beste naar een goede holistische DA kunt gaan. Want dit lijkt me erg ingewikkeld om zelf te doen. Ik denk niet dat als je hond allergisch is voor kip en eend hij ook automatisch allergisch is voor alle gevogelte. Idem met vis. Ik ken zat honden die allergisch zijn voor kip maar alle andere gevogelte soorten prima kunnen verdragen.
Door mcSnurk
#1546888
Lizzy schreef: Ik denk dat je het beste naar een goede holistische DA kunt gaan. Want dit lijkt me erg ingewikkeld om zelf te doen. Ik denk niet dat als je hond allergisch is voor kip en eend hij ook automatisch allergisch is voor alle gevogelte. Idem met vis. Ik ken zat honden die allergisch zijn voor kip maar alle andere gevogelte soorten prima kunnen verdragen.
vertel mij  wat ;), ik zie allang door de bomen het bos niet meer :-X. Ik moet eerst nog effe naar de specialist, omdat er allerlei waardes nog niet in orde zijn
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door