Ik heb vorige week Kefirroosjes van Annie gekregen
Zij had ze al in een laagje melk gezet en ik zou op zoek gaan naar een recept
Helaas door omstandigheden ben ik er nog niet aan toe gekomen om iets met de kefir te doen
Vanavond toch maar dingen opgezocht Ik heb de melk van de kerif afgehaald (omdat het meer dan een week zo in de koelkast stond ) daarna goed afgespoeld met water en de roosjes in een bakje met water en suiker in de koelkast gezet. Ik had ergens gelezen dat dat zo kon.
Nou heb ik in de tussentijd al het een en ander gelezen maar ik kom er geen wijs uit
Ik haal morgen een pak melk, doe de kerif met de melk in een maatbeker en zorg dat die op een hele donkere plek komt te staan...dan wacht ik 24uur en 'filter' de roosjes uit de melk....en dan?? Is de kefirmelk dan al klaar?
Kan ik daar dan nog bijv wat bosbessensiroop of limonadesiroop toevoegen voor de smaak? (voor de kids ) of wat anders waardoor het wat zoeter word?
En als ik het een dag langer laat staan, krijg ik dan iets wat meer op yoghurt lijkt?
Ik vind het wel een beetje akelig hoor, heb echt het idee dat ik het helemaal ga verprutsen en dat het voor geen meter zal smaken Ik durf het niet eens te proeven dat weet ik nu al
Tips zijn dus welkom, want de info die ik vind als ik zoek op kefir pak ik nu niet op
(ik snap er niks van en heb het idee dat iemand het moet uitleggen alsof ie het tegen een kind van 8jaar heeft )