Lizzy schreef:
Ik ben echt heel benieuwd naar dit onderzoek. Want ik heb namelijk een soortgelijk onderzoek gelezen (en ik ga het ook voor je opzoeken) waaruit blijkt dat honden die met de pot mee eten veel minder vaak kanker krijgen. Het onderzoek heeft zelfs op Barfplaats gestaan, dus ik hoop dat ik het nog kan vinden.
Ik denk persoonlijk dat anti-oxidanten bij de ene kanker zinvoller zijn dan bij de andere. En ik weet niet in hoeverre grote hoeveelheden anti-oxidanten bij lymfeklierkanker zinvol zijn. Ik denk dat Tannetje daar antwoord op kan geven.
Ik denk zelf trouwens dat het aantal anti-oxidanten in een goed BARF-menu uitstekend is. Orgaanvlees is zeer rijk aan vitamines en groenten is zeer rijk aan vitamines (en ook anti-oxidanten). Nu word ik wel eens een zeurpiet gevonden, als ik hamer op het voeren van groenten en extra's zoals ei, rauwe noten, etc. Maar dat is dus vanwege de vitamines en mineralen die daar in zitten. En die een hond dus goed kan gebruiken, juist doordat ze in een vervuilde wereld leven. En onze honden bio-industrie-dieren voeren.
Neemt niet weg dat brokken alleen doodgekookte voedingsmiddelen bevatten. En de vitamines zijn dus ook verdwenen. Deze worden er aan het eind van het productie proces weer aan toegevoegd. En dit zijn onnatuurlijke vitamines en derhalve veel slechter opneembaar. Daar komt nog eens bij dat de kwalijke stoffen in brokken juist kanker veroorzaken. De chemische anti-oxidanten (die het ranzig worden van vetten moeten voorkomen), de conserveringsmiddelen en natuurlijk niet te vergeten, de beroerde kwaliteit van de ingredienten.
Ik neem de uitslagen van het onderzoek ook niet zomaar klakkeloos aan natuurlijk, want ik weet ook WIE het zegt...
V.w.b. lymfeklierkanker...daar is het geven van extra anti-oxidanten wel wenselijk, maar dan wel selectief; dat is wat ik er over heb kunnen vinden. Omdat elke stof die t immuunsysteem activeert, eigenlijk niet gewenst is bij deze vorm van kanker (i.t.t. bijna elke andere vorm van kanker)
Mijn vraag betrof eigenlijk ook voornamelijk de preventieve werking van anti-oxidanten...zoals je in je laatste alinea aanhaalt.
Ik vind je zeker geen zeurpiet, want ik denk dat in de toevoegingen een hele belangrijke meerwaarde zit. Zo ook in de keuze voor biologische groentemix ipv niet-biologisch.
(de anti-oxidanten die de niet-bio plant in zich heeft, moet hij gebruiken tegen de bestrijdingsmiddelen, dus daar is uiteindelijk niet veel meer van over, bij consumptie; maar ditzelfde principe zal van toepassing zijn op br*k en de anti-oxidanten die daaraan worden toegevoegd)
Ik zal Rutteman eens vragen naar een link naar zijn genoemde onderzoek
(vind het ook een heel opmerkelijk onderzoek...)
@Rovanna; jazeker denk ik dat wij mensen ook snel tekorten hebben, zeker voor wat betreft mineralen en spore-elementen.
Ik probeer dan ook zoveel mogelijk biologische groente en fruit te eten, en waar dat niet lukt/niet gebeurt, vul ik aan met supplementen.