Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Door charmed
#1514310
Hallo,

Ik heb een oudje ze mag geen reguliere pijnstillers/pijnstilling, die zorgen voor een verhoogd maagzuur is mij verteld door een dierenarts. En helaas, ik heb wel COX compositum in huis, maar dat mag ze ook niet i.v.m. Epilepsie.

Ze is denk ik uitgegleden vandaag achter het huis of heeft een verkeerde beweging gemaakt, ik heb het niet gezien. Nu geef ik haar elke 30 minuten Traumeel, maar wilde eens zien of jullie nog iets wisten wat ik gewoon kan blijven geven en wat ook goed werkt. Traumeel gaf ik al 3x daags, maar vroeg me af of er nog iets was wat beter werkt als dit.
Door diergedrag
#1514439
Wat sneu dat ze is uitgegleden. Mag ze ook geen Previcox (selectieve Cox2-remmer) met een maagbeschermer ernaast??? Of mag ze anders geen niet-zo-reguliere pijnstiller? Er zijn er een heleboel op de markt en er is er vast wel eentje te vinden die je hond wel mag.
Je kan Rescue zalf (Bach) op de pijnlijke plek smeren, een paar keer per dag.
Door charmed
#1514487
Ik denk dat ze geen enkele reguliere pijnstiller mag, omdat een pijnstiller zorgt voor meer maagzuur, en ik heb de maagzuur onder controle nu, dus daar durf ik niets in te geven wat maagzuur kan opwekken. Het gaat niet om de maag beschermen zozeer (dat is ook altijd wel belangrijk) maar ze heeft echt een maagzuur probleem.

Ik zou dat weer met de specialist moeten overleggen of er eentje tussenzit waar ze geen extra maagzuur van krijgt. Dat zou ik dus zelf 1,2,3 niet weten.

Ik zat te denken om er iets alternatiefs bij te doen, al weet ik niet daar nog iets in is wat pijnstillernd werkt. Salisprin ken ik ook wel, maar dat is denk ik niet sterk genoeg.
Laatst gewijzigd door charmed op wo 10 feb 2010, 21:09, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Lefki&Amy
#1514644
Volgens mij had de oncoloog t over Tramadol??
Is dat een pijnstiller voor mensen?? Die zou je ook aan de hond mogen geven en werkt niet in op de maag.
Dat was wat hij zei, maar dat moet je dus even ergens navragen!!
Door charmed
#1514651
Tramadol is idd voor mensen, heb ik hier wel gehad. Dat is een morfine achtige pijnstiller. Lijkt me iets te veel van het goede.
yuki11 schreef: Volgens mij had de oncoloog t over Tramadol??
Is dat een pijnstiller voor mensen?? Die zou je ook aan de hond mogen geven en werkt niet in op de maag.
Dat was wat hij zei, maar dat moet je dus even ergens navragen!!
Gebruikersavatar
Door Lefki&Amy
#1518050
charmed schreef: Ik zag dat L-Tryptopet op de hersenen werkt, dat lijkt me niet zo verstandig met Epilepsie. Dat zou ik dus na moeten vragen.
Er staat juist bij dat het te gebruiken is TEGEN epilepsie. ;)
Door charmed
#1521707
Daar gaat een hele geschiedenis van vooraf, ze hebben een tumor ontdekt op de bijnier, die een overproductie van maagzuur kan geven. Het vaak overgeven met lege maag, buikpijn, borrelbuikje (bij lege maag) veelvuldig overgeven, wat ze heeft gedaan hele plassen bruinig water. (om het zo even te zeggen)
muppie en co schreef: heeft niks met jouw vraag te maken, maar ik vroeg me af hoe je erachter bent gekomen dat ze last had van haar maagzuur.
Laatst gewijzigd door charmed op di 16 feb 2010, 19:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Door charmed
#1521710
Oh dan heb ik misschien het verkeerde in getypt bij google. Ga ik zo nog even bestuderen :)
yuki11 schreef: Er staat juist bij dat het te gebruiken is TEGEN epilepsie. ;)
Door charmed
#1521891
Dat is wellicht ook een idee. Zal daar ook eens naar kijken. Iedereen bedankt voor het meedenken ;)
Michelle M. schreef: Rugspray of multimilk van de Groene Os om dr op te smeren?
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door