Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Benjy en Misty
#1509168
Via via hebben we gisteren geheel onverwachts en veel sneller als gedacht een hondje erbij gekregen. Het is een pupje van gisteren precies 5 maanden jong, Misty genaamd. Misty staat nu nog volledig op brok en dit wil ik de eerste week ook nog even zo laten. Ik denk dat een nieuw thuis én nieuwe voeding tegelijk misschien teveel van het goede zullen zijn voor ons klein meisje.

Natuurlijk wil ik haar daarna zo snel mogelijk op rauwe voeding zetten en dus al mijn eerste vragen hierover. Misty is een Golden Retriever (wat anders :biggrin2:) van 5 maanden dus. Volgens haar vorige baasjes weegt ze 10 kilo maar daar heb ik mijn twijfels over. Ze is wel aan de slanke kant, daar niet van. Volgens haar baasjes eet ze niet zo goed en staat de bak brokken de hele dag klaar. Daar gaat dus meteen verandering in komen want anders eet Benjy ze op. Overigens heeft ze bij haar thuiskomst bij ons wel meteen een hele bak brokken opgegeten maar ze had haar na de ochtend niks meer gegeven omdat ze nogal eens kan braken in de auto.

Nu mijn vragen want hoe introduceer ik de rauwe voeding bij haar? Kan ik het beste eerst de brok samen geven met wat KVV en dan steeds verder opbouwen? Wat kan ik een pup van 5 maanden geven aan BARF? Ik neem aan dat ik begin met wat kippennekken en wat kleine orgaan en spiervlees maar wat kan ik nog meer geven en hoeveel moet ze precies hebben? Ik las dat het advies tussen 5 en 8% ligt. Ze is best slank, mag iets dikker zijn.
Door *Natasja*
#1509214
*Marga* schreef: Ik zou alvast beginnen met KVV en dan over gaan op BARF.

Als ze toch al slecht eet met brokken.dan maar gelijk beginnen.
Ja, ik zou ook meteen overstappen op KVV. Waarom nog een week brokken geven, als ze die zo slecht eet?
Door Esther Q
#1509329
Als ze al mager is zou ik haar meteen wat meer geven in meerdere porties per dag. Dus zo rond de 8% ja en haar gewicht goed in de gaten houden. Als het te weinig is, meteen meer voeren en je kunt kiezen voor wat vetter vlees. Mijn hond viel in het begin af van kvv en het heeft best een tijd geduurd voor hij aankwam. Maar niet bij iedere hond gebeurd dit. Verder gewoon langzaamaan alles van barf introduceren en kijken hoe het valt.
Door Nynke
#1509330
trimsalon schreef: ik zou haar "cold turkey" overzetten op KVV, en dan langzaam aan wat kleine BARF dingetjes gaan introduceren.
ik ook  :) :) :)   maar wel op de dagen dat je thuis bent, zodat je, als ze ruzie in haar darmen heeft, je meteen met haar naar buiten kan rennen  :) :)
Gebruikersavatar
Door pike
#1509339
Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst  :D

Ik zou ook direct overstappen. Duc kwam als (brokken)pup van 8 weken en is ook direct aan het barfen geslagen.
Eerst de platgeslagen kippenekken en dat vervolgens uitgebreid met de andere soorten. Hij kreeg verder precies hetzelfde als de andere honden. Alleen mepte ik voor hem aanvankelijk de botten nog omdat hij zelf veel moeite had om ze klein te krijgen.
Ik zou beginnen met 5% en dan kijken hoe hij het er op doet. Je ziet bij een pup snel genoeg of het te veel of te weinig is.
Door DJ_Doerak_Tucker
#1509446
Gefeliciteerd, wat gezellig zo'n jonge dame in huis!

Ook ik zou meteen overstappen, merkt ze meteen hoe leuk bij haar nieuwe huis is! ;D Ben niet nieuwsgierig hoor, maar heb je ook een foto?? ::)
Laatst gewijzigd door DJ_Doerak_Tucker op za 06 feb 2010, 13:08, 1 keer totaal gewijzigd.
Door sandrra
#1509469
Hey wat leuk een nieuw gezinslid erbij. Ik zal zo ff gaan "snuffelen"  ;)

Ik zou haar meteen op KVV zetten of zelfs barf maar dan alles ff pletten. Ze heeft duidelijk zo haar eigen idee over brokken :D

Heel veel plezier met jullie Misty.
Door Nadia
#1509523
Ik heb niets meer toe te voegen op mijn voorgangers.

Wil je alleen heel veel plezier wensen met je nieuwe aanwinst.. Mag ik een keer komen kijken :)
Door Benjy en Misty
#1509526
Iedereen bedankt voor de goede raad, tips adviezen en felicitaties. De vorige baasjes zeiden dus dat ze een slechte eter is. Ik heb het tot nu toe nog niet gemerkt. Ze eet bijna alles op maar dat kan komen door Benjy natuurlijk. Bij de vorige baasjes was ze enigste hond.

Reden dat ik dus nog even de brok wilde aanhouden is omdat het toch een stressvolle situatie is voor haar, al moet ik zeggen dat het volgens mij best meevalt. Ik wil graag diarree voorkomen, zeker omdat ze nog een pupje is. Ik merk inderdaad echt wel dat ze dol is op vers en dus toch maar voorzichtig iets erbij gaan geven. Het wordt vast een geweldige BARF hond.

Helaas is mijn pc al een tijdje van slag. Ik krijg geen cd meer geplaatst en de cd die erin zit er niet meer uit. Ergste is dat de laatste foto's van Eddy op die cd staan dus ik hoop echt dat de computerzaak er iets aan kan doen. Foto's op de pc zetten lukt ook niet meer. Kan niet wachten totdat hij terug komt uit de reparatie en dan zal ik zeker foto's van Misty plaatsen. :D

Enne Nadia, hoe meer bezoek hoe liever want socialiseren is zeker net zo belangrijk als goede voeding. Iedereen die wilt komen mag een PB sturen en wat mij betreft kunnen we zeker samen gaan wandelen met de honden.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door