hannazoon schreef:
Hi!
Als ik eraan denk zet ik het bevroren zakje de avond van tevoren op het aanrecht. Soms ontdooi ik het de dag zelf in de magnetron, voor een halve kilo vlees zet ik hem 30 minuten op 90 watt en dat gaat prima, dan wordt het wel door en door zacht maar niet warm of gaar.
Tom Lonsdale zegt in zijn boek dat je het vlees niet hoeft te ontdooien maar daar is mijn hond niet zo van gediend, misschien gevoelige tanden?!
Bij opwarmen in de magnetron worden de enzymen in het vlees aangetast. Beter dus om dat niet te doen.
Ik ontdooi altijd buiten de koelkast. Ik heb met 6 honden en 3 katten altijd dusdanig veel te ontdooien dat a) dan direct mijn hele koelkast vol zou zitten en b) het er in die hoeveelheden erg lang over zou doen om te ontdooien. Ik laat het vlees dus altijd ontdooien in een grote teil in het gootsteenkastje, waar het vlees veilig is voor rondlopende honden en katten. Bij het uit de vriezer halen houd ik rekening met de temperatuur. In de winter haal ik het er iets eerder uit dan als het in de zomer 30 graden is.