Wat wel mag: rauwe vleesbotten, en dan zachte botten die je makkelijk zelf door kan knippen met een (snoei)schaar. Spiervlees, dat zijn de filetjes, snijlingen, kopvlees, etc., wat wij in de supermarkt gewoon als 'vlees' kopen. Orgaanvlees, zoals pens, een klein beetje lever, nier, hart, long, tong. Eventueel een groentemix van rauwe gepureerde of licht gekookte groenten.
Wat niet mag: varkensvlees, gekookte/gerookte/verhitte botten, botten die te hard zijn (die je dus niet zelf doorgeknipt krijgt). Lees vooral ook de beginnersdocumentatie hier op barfplaats.
Je zou hier eens kunnen zoeken op 'eliminatiedieet'. Daarbij voer je een menu van 1 bepaalde diersoort totdat de klachten verdwenen zijn, en dan voeg je steeds een diersoort toe. Wanneer je dier weer klachten krijgt weet je zo precies waar hij allergisch voor is, en wat je voortaan dus niet meer moet voeren. Is een beetje gedoe, maar het resultaat is dat je alle vrijheid hebt om voortaan een mooi gevarieerd menu samen te stellen zonder het risico dat je woef weer allerlei nare klachten krijgt.
Je zou dus bijvoorbeeld kunnen beginnen met eend of konijn, een diersoort die Izzy nooit eerder heeft gehad. Als je aan hele prooidieren kunt komen hoef je in het begin ook niet te puzzelen met de juiste verhoudingen per dag/week.
Over de juiste verhoudingen zou ik me als ik jou was nu sowieso niet al te veel zorgen maken. Rauw voeren is hoe dan ook beter dan brokjes voeren en het allerbelangrijkste is nu dat je woef van zijn klachten af komt! Of dat hij iets te zwaar of te licht wordt of iets teveel orgaan of bot binnenkrijgt is daarmee vergeleken van ondergeschikt belang. (Voor even, 't moet niet te lang duren natuurlijk
)
Hou er wel rekening mee dat de klachten de eerste 1 of 2 weken wat kunnen verergeren, dit is vanwege het ontgiften.
Heel veel succes, het lijkt me vreselijk om je beessie zo te zien lijden en niet goed te weten hoe je het nu moet aanpakken.
Post je vragen hier dan ook vooral