Ik snij hier alles in stukken of repen omdat het anders in een slurp naar binnen gaat. Ik zou best heel graag hele stukken willen geven maar hoe groot moeten de lappen dan wel niet worden. 7 ons pens is het grootste wat ik geprobeerd heb met als resultaat: Slurp
. Het wordt gewoon veels te groot voor die van mij. Neem Pike, die krijgt per week zo'n 850 gram spiervlees. En dat is best wel veel, hij eet 4% van zijn gewicht. En nog kan ik geen grote lappen geven. Zelfs als ik maar 1x in de week vlees zou geven en 1 keer in de week een lap orgaan gaat het in een keer naar binnen. En dan zou hij de rest van de week uitsluitend bot kunnen krijgen. Dat gaat gewoon niet goedkomen. Dus snij ik repen, want een lapje van 120 gram slikt hij uiteraard ook zo in en dat vind ik link. Gevoelsmatig kan een klein lapje eerder blijven steken dan een grote lap
Maar daarom probeer ik dus wel altijd het vleesbot zo groot mogelijk te geven. Dus bijvoorbeeld liever een karkas van 3 ons dan drie eendenekken van elk zo'n 100 gram (want dat is maar 3x knippen
) of als de nekken 150 gram zijn dan is het maar 2x knippen.. En die nekken knipt hij 1x sinds hij ze een keer in zijn geheel heeft ingeslikt en zijn maag ze vervolgens na 5 minuten weer er uit gooide, waarna Armagnac zijn kans schoon zag en er met een van zijn nekken vandoor ging! Ik heb hem nog nooit zo beteuterd zien kijken
En ik geef ook liever een halve kip of half konijn of zo, met alle vlees er nog aan, zodat ik niet apart vlees hoef bij te geven. Want dan werkt het wel, dat knippen.
Dus eigenlijk zou ik wel eens willen weten, welke honden van 15 kg hele lappen krijgen en hoe groot die lappen dan zijn. Want niet alleen bij Pike gaat het zo, ook bij de andere twee.