Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Spicey
#1482675
Hallo allemaal,
Bij mijn hond Spicey van 10,5 jaar is er 2 maanden geleden tot mijn grote verdriet een blaashalstumor (overgangsepitheelcarcinoom) geconstateerd. Zij krijgt hier nu piroxicam voor, dit zou een tumorremmende werking kunnen hebben. Mocht dit niet aanslaan dan kan er ook nog chemo gegeven worden (carboplatin) maar dit is een niet bewezen resultaat. Er is nu wel een hond in behandeling waar dit wel goed aanslaat dus dat is enigzins hoopgevend. Ik moet maandag weer naar de kliniek om te kijken of de tumor gegroeid is of niet. Maar ik vind de keus van wel of niet chemo nogal zwaar dus ik ben op zoek naar ervaringen hiermee. Heb wel al gezocht maar kan niet zo veel recente berichten over chemo vinden. Mijn hondje staat overigens onder behandeling bij een kliniek die is aangesloten bij www.kankerbijdieren.nl. Hoop dat er mensen zijn die hun ervaringen/mening willen delen.
Door sandra43
#1483167
Zo'n bericht slaat in als een bom en doet je erg veel verdriet.
Ik heb geen ervaring met die kanker maar wel met chemo. Mijn labrador kreeg ongeveer anderhalf jaar geleden lymfeklierkanker en is 11 maanden met chemo
behandeld. Het gaat nog steeds goed met haar en ze is weer de "oude". Lymfeklierkanker is wel goed te behandelen met chemo maar van blaashalstumor is dat niet bekend zeg je zelf al.
Ik heb ook erg getwijfeld over wel of geen chemo maar ik ben zielsgelukkig dat ik het wel gedaan heb maarja bij mijn hond Maud is het ook goed aangeslagen.

Veel sterkte met je beslissing en ik duim voor jou en Spicey dat de Piroxicam aanslaat!

groetjes Sandra
Door Spicey
#1483674
sandra43, fijn om te horen dat het bij jou hond zo goed is aangeslagen, heeft ze last gehad van bijwerkingen? Ik ben zo bang dat als ik er wel voor kies het niet aanslaat en Spice er dan ook nog ziek van wordt.
conleeuw, ze krijgt nu kvv met zo min mogelijk of geen koolhydraten en dat is meestal voor honden met diabetes. Voorheen kreeg ze om en om kvv en  farmfood.  Ik wissel de kvv ook wel af met een paar keer per week een riblap. Ik kan helaas geen grote vriezer kwijt dus barf gaat niet lukken

Groetjes Lydia
Laatst gewijzigd door Spicey op wo 10 mar 2010, 11:02, 1 keer totaal gewijzigd.
Door sandra43
#1484047
Honden blijken nauwelijks ziek te zijn van chemo en als dat wel is dan zijn er medicijnen voor. Maud is er niet ziek van geweest.
Ze heeft wel wat infecties gehad omdat haar weerstand door de chemo erg laag was, dus ze heeft wel wat antibiotica kuren gehad. Ze had een keer
kennelhoest en een keer een darminfectie, verder ging het goed hoor. Je kunt het trouwens teruglezen in mijn topic "lymfeklierkanker bij hond" op blz. 2.
groetjes Sandra   
Door Lizzy
#1484871
Spicey schreef: sandra43, fijn om te horen dat het bij jou hond zo goed is aangeslagen, heeft ze last gehad van bijwerkingen? Ik ben zo bang dat als ik er wel voor kies het niet aanslaat en Spice er dan ook nog ziek van wordt.
conleeuw, ze krijgt nu kvv met zo min mogelijk of geen koolhydraten en dat is meestal voor honden met diabetes. Voorheen kreeg ze om en om kvv en  farmfood. De dierenarts adviseerde greenheart cancer dieet maar daar zit alsnog 16% koolhydraten in dus dat schiet niet op. Ik wissel de kvv ook wel af met een paar keer per week een riblap. Ik kan helaas geen grote vriezer kwijt dus barf gaat niet lukken

Groetjes Lydia
Hoi Lydia, jeetje, wat een klap zeg, te horen dat je hond kanker heeft :(. Ik heb persoonlijk geen ervaring met chemo bij honden. Mijn buren echter wel en hun hond heeft wel wat bijwerkingen gehad (misselijk - toen hij daar medicijnen voor kreeg ging het een stuk beter) maar dat was niet vreselijk zoals je bij de meeste mensen ziet, met chemo.

Ik zou haar inderdaad zeker op KVV diabetes houden en absoluut niet overstappen op die brok. Wel kun je extra omega 3 vetzuren erbij geven, in de vorm van visolie. En extra vitamine C.
Door Spicey
#1486966
sandra43, ik heb het topic gelezen en de bijwerkingen waarin idd gering.
Lizzy, ik ging voor een echo voor een blaassteen ze hadden mij hier totaal niet op voorbereid, dus dat was een hele flinke klap. Ze krijgt al visolie over haar eten.
Ik moet morgen weer op controle dus ik ben erg benieuwd en zenuwachtig.

Groetjes Lydia
Laatst gewijzigd door Spicey op wo 10 mar 2010, 11:01, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Spicey
#1489640
Helaas had de piroxicam niet het gewenste resultaat, de tumor is gegroeid. Spice heeft de eerste chemokuur gehad en over drie weken krijgt ze weer een echo om te kijken of de chemo is aangeslagen, zo ja gaan we natuurlijk verder, zo niet dan is er niets meer wat helpt. Ze heeft tot nu toe nog geen last van de chemo, ze heeft deze maandag pas gehad natuurlijk maar ze is gewoon lekker vrolijk zoals altijd.
Door elisa
#1533419
hallo ik heb afgelopen donderdag gehoord dat onze boomer van bijna 7.5 jaar blaashalstumor (overgangsepitheelcarcinoom) heeft... :'(hij had al vanaf begin van febr een zware blaasontsteking en daarvoor al last met plassen..dat het niet goed was wisten we wel maar zo erg toch niet zlefs de dierenarts schrok er erg van! ik was dus op zoek naar info  en gelukkig voor alle honden en baasjes maar jammer voor ons is er erg weinig info o ver te vinden! helaas heeft spicy het ook las ik en zou heel graag willen weten hoe het nu gaat!en waar jullie naar toe gaan voor alle onderzoeken enz wij hebben as donderdag een gesprek in het dsa in amsterdam een echo voor evt uitzaaiingen <waar we vreselijk bang voor zijn> en dan een consult of er nog wat te doen is!
Graag ga ik een beetje voorbereid naar dat onderzoek toe dus als iemand info heeft hoor ik het graag!!!!

groetjes Elisa en Boomer
Door Spicey
#1535387
Elisa, ik ben met Spice bij dierenkliniek Zuiderkaag in Schagen zij zijn gespecialiseerd in dieren met kanker, is niet naast de deur maar ik kom uit Amsterdan en dat is goed te doen buiten de filetijden. Je kan kijken op www.kankerbijdieren.nl voor alle aangesloten klinieken.
Spice heeft nu 2x een chemo gehad en morgen gaan we voor de 3e. Na de 1e chemo was de tumor 1 cm gekrompen dus dat is super, morgen krijgt ze weer een echo om te kijken hoeveel het na de 2e chemo minder is geworden. Het is alleen niet gezegd dat de chemo bij elke hond werkt, het werkt vaker niet als wel. Maar dat heeft me bij Spice niet tegen gehouden. Na 1 kuur weet je of het aanslaat en of het uberhaupt nut heeft om door te gaan. Ook krijgt Spice nog piroxicam en zal dit de rest van haar leven moeten blijven krijgen. Ze heeft eigenlijk geen last van de chemo, 1 dag erna een beetje hangerig maar dat kan ook komen door de spanning bij de da. Tot 5 dagen na de chemo krijgt ze tabletten tegen misselijkheid maar ik kan echt niet merken dat ze daar last van heeft. Ze is gewoon lekker vrolijk zoals altijd. Morgen is weer een spannende dag en ik hoop dat het weer wat minder is geworden.
Heel veel sterkte voor donderdag en ik zal voor jullie duimen.
De rest bedankt.
Door elisa
#1536128
o wat geweldig dat het al 1cm gekrompen is na 1 kuur!  en iid als wij die keus hebben gaan we er ook voor we zeggen het is pas over als het over is en we gaan er alles aan doen <wat haalbaar is en voor boomer te doen is en leefbaar is natuurlijk>!!!

wat voor klachten had spicey voordat je het ontdekte?en wat voor soort is het?boomer is een x-ing tussen een maltezer en een shi-shu.
en waarom gaan jullie helemaal naar schagen als er naar onze info in amsterdam een goede kliniek is?wij wonen  in alkmaar en zijn door gestuurd naar amsterdam ook een beetje gek he!!!!

Ik wens jullie heel veel sterkte morgen en duim en hoop dat het morgen weer een goede uitslag is!!!!
laat je het ons weten?

Groetjes Elisa en iedereen bedankt voor het meeleven !
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door