Hallo,
Ik heb al eerder wat berichtjes op het forum geplaatst, maar ik zal me toch nog eventjes kort voorstellen. Ik kom uit het noorden van het land en ben sinds augustus het zeer trotse baasje van mijn prachtige zwitserse witte herder reu Raiko van (vandaag precies ) zeven maandjes.
Ik heb hem nu op een kvv menu van energique, carnibest (meerdere versies o.a. lam/rijst, kip/rijst, natuurmix) staan en wil 'm straks ook graag haaksbarf gaan geven (heb helaas nog steeds geen reactie terug gekregen van een leverancier hier uit de buurt.. :-\ ).
Ook zou ik 'm wel graag wat echte barfdingetjes willen geven. Ik heb daartoe het boek van Tannetje Koning al aangeschaft (..en gelezen ;)) en heb me uiteraard ook al wat verdiept in de artikelen hier in de Barf bibliotheek.
Waar ik nog wel wat extra advies (of noem het geruststelling.. ) over wil hebben is het volgende:
- ik zou hem al wel graag eens een rauw eitje willen geven. Ik heb dus begrepen dat je die gewoon rauw kunt geven, met schaal en al? Maakt het dan nog wat uit hoe oud zo'n ei is. Hoe verser, hoe beter neem ik aan?
- en dan over sardientjes. Ik las gisteren dat je ook gewoon sardientjes in olie uit blik kunt geven? Klopt dat? En als je verse sardientjes wilt voeren moet je ze dan wel eerst een aantal dagen invriezen voordat je ze geeft?
- Hetzelfde met eenden-, kippennekken. Daar wil ik straks eerst eens mee beginnen, om te kijken hoe en wat. Moet je dit eerst invriezen als je het hebt gekocht en zo ja..hoe lang?? Weet iemand misschien anders een link naar een artikel over hoe lang je bepaalde barf ingrediënten moet invriezen voor gebruik?
-Ik zag trouwens gisteren ook een hele kip in de koeling van de supermarkt. In principe zou je zo'n hele kip dus ook gewoon aan de hond kunnen geven? En als je deze vers koopt..moet je die dan wel of niet invriezen van te voren....(ja, daar twijfel ik dus heel erg aan).
Ik lees dat een hond die vers gevoerd wordt maagsappen heeft die zo enorm zuur zijn dat ze makkelijk botten kunnen verteren. Bovendien zouden daar allerlei ziekte verwekkers ook onmiddelijk gedood worden (zoals salmonella??)
Maar geldt dat ook voor een hond die alleen nog maar kvv heeft gehad?
Waarschijnlijk vragen die jullie al honderdduizend keer hebben beantwoord...sorry , maar ik ben nog een totale leek op het gebied van het geven van rauw voer. Dus ik twijfel over van alles en nog wat.
Alvast bedankt voor jullie hulp!!