Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Karin05
#1476955
Hallo,

ik heb een vraag eind van de middag ben ik met een vriendin nog f wezen wandelen waarbij de honden lekker aan het spelen waren. Waarbij ik Senna wel een gekke beweging zag maken dat ik nog dat van auuwh, maar zag en merkte niks aan d'r.
NU thuis nadat ze f heeft liggen slapen staat ze dus op en komt ze op 3 poten naar ons toe, ze belaste d'r poot (linksachter) waarop ze dus die gekke draai heeft gemaakt, niet.

Gelijk dacht ik ook aan die draai.
Wat moet ik nu doen, ik kan eraan komen, ik kan d'r poot strekken maar hier reageert ze niet op.

Iemand enig idee, of loop ik te hard van stapel en f aankijken?
Gebruikersavatar
Door May Linn
#1476967
Als je het niet vertrouwd zou ik naar de da gaan.

Ikzelf kijk meestal even aan, in zo'n geval tot morgen ong. tenzij ik idee heb dat er echt wat mis is, dan niet natuurlijk.
Door Deesje
#1476976
ik zou het ook nog even aanzien, tenzij ze heel fors reageert.. het kan ook gewoon een 'kneuzing' of verrekking zijn.. dat zie je meestal vooral na een tijdje rust meer klachten geven dan als ze eenmaal bewegen..

eventueel koelen (kan nu nog)..
Door Karin05
#1477039
Meteen naar de DA tuurlijk weet ik ook wel dat ik t niet vertrouw dat ik meteen ga.
Ze slaapt nu ook lekker rustig, dus echt pijn weet ik ook niet.
Ik wacht t nog even af, ik ga t nu f koelen.

Bedankt alvast voor jullie reactie's.
Door Karin05
#1477594
Gisteravond heb ik haar poot gekoeld.

Met het avondplasje was het al duidelijk minder en vanochtend nog heel licht mank.
Dus we doen voorlopig nog f rustig aan.
Door Lil
#1477838
Ik hoop dat het niets ernstigs is en dat het nu langzaam beter blijft gaan.

Onze oude da zij vroeger altijd... als het na drie dagen nog altijd mis is dan moet je komen. Tot drie dagen kan het gewoon een kneuzing/verrekking zijn.
Door Karin05
#1479682
Het gaat al stukken beter, vanmiddag toch maar even langs de DA geweest (ze was gisterenavond gebeten in d'r wang door andere hond en ik vertrouwde dat niet helemaal) dus heb m er meteen naar laten kijken. Hij vermoed dat het iets is opgerekt was nog wel gevoelig dus advies om nog een paar dagen rustig aan te doen.
Volgende wk ga ik f terug voorr controle, mocht ze dan nog wat mank zijn dat laat ik een foto maken.

Voor het gaatje in d'r wang heb ik een antibiotica kuur meegekregen.
Door Karin05
#1491123
Om jullie toch nog even op de hoogte te houden!
Vanmiddag ben ik met Senna voor controle nog teruggeweest en ze loopt nog steeds niet zoals normaal, en er zit een heeel klein scheurtje in d'r knieband nu 3 weken lijnbeweging en ik heb Novacam meegekregen. Daarna beweging langzaam opbouwen en Novacam afbouwen en dan hopen dat t beter is.

Natuurlijk blijft dit nu een gevoelig punt maar de DA zei wel omdat het zo klein is dat de kans groot is dat dit met goed rust goed te genezen valt. Dus we blijven duimen.
Door Fynn
#1491516
Hoe weet je da dat er een scheurtje in de knieband zit zijn er foto's gemaakt?
Ze heeft lijnrust gehouden begrijp ik en nu is het nog niet helemaal over dan zou ik er voor kiezen naar een specialist te gaan.
Ik heb zelf de ervaring dat er door mijn da te lang werd doorgegaan met dingen proberen voordat hij me doorstuurde .

Groetjes Rian
Door vitess
#1491586
Helaas heb ik zelf ook deze ervaring... het werd ook eerst beter en na een tijdje toch weer erger. Echte duidelijkheid kregen we pas bij een specialist.
Door bloemetje
#1491638
Idem.. Ik raad je ook aan om naar een specialist te gaan. Je wil niet weten watvoor problemen een verwaarloosde gescheurde knieband allemaal kan geven  :'(
Door Jojo
#1492148
vitess schreef: Helaas heb ik zelf ook deze ervaring... het werd ook eerst beter en na een tijdje toch weer erger. Echte duidelijkheid kregen we pas bij een specialist.
Hier ook :( Natuurlijk wordt het beter door rust maar eens ze weer ging rennen was het al gauw weer mis. Je kunt ook op een foto niet beoordelen hoe ver de band ingescheurd is zei de arts tegen mij?! Dat zien ze pas tijdens de operatie..
Door Karin05
#1492305
Er is idd een foto gemaakt waarop het te zien is.

Daarvoor hebben we echt rustig aan gedaan, niet meer gespeeld met andere honden, niet wezen trainen etc. Het gaat echt veel beter maar nog nie helemaal goed je zag t soms.

En we hebben nu echt lijn rust met medicijnen en omdat het vooruit ging hebben we dit zo gedaan. Ik heb er wel echt een goed gevoel over tuurlijk hou je t altijd in je achterhoofd en als ik t niet verder vertrouw ga ik ook zeker wel naar specialist.

Bedankt  iig voor jullie medeleven 
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door