Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

#1458546
toen sien met 12 weken bij mij kwam wonen, was ze te klein en te dun. niet extreem veel, maar wel iets.
ook had ze een enorme wormenbuik en gratis extra huisdieren in haar vacht (vlooien). sien heeft nog steeds erg gevoelige ingewanden, ik gooi dat op nawerking van die enorme wormenbesmetting.

inmiddels is sien een gezellig dikkertje van 3,5 jaar. ze heeft gedragsproblemen, maar ik denk dat die voornamelijk voortkomen uit haar situatie voordat ze bij mij kwam. sien komt namelijk uit een kittenmoedertje en door de mensenkinderen in dat huis werd er nogal ruw met de katten omgegaan.
ook heeft sien rare fysieke verhoudingen. ze heeft korte dunne pootjes en een stom kort staartje. het is geen munchkin, maar ze komt er wel aardig bij in de buurt. zeker als ik het vergelijk met ot, die grote en krachtige gespierde poten heeft. niet dat sien fysiek challenged is, ze kan zowat alles. ze kan goed springen, maar ot kan dat beter en hoger. ook kan ze erg hard rennen, maar ot is net wel iets sneller meestal. haar kleine motoriek is wel iets beter dan die van ot, maar dat kan ook komen door intelligentie en karakter (sien is slimmer en heeft dingen sneller door, dus ook hoe je bakjes/dingetjes moet openmaken).
sien is heel sterk en gespierd. ik denk dat dat voor een groot deel komt doordat ik barf voer. veel vitamientjes en elementen voor een goede spieropbouw en ze worden er lekker actief van.

kunnen siens voorgaande problemen ermee te maken hebben dat ze rare verhoudingen heeft, of is het gewoon bouw?
sien heeft in dat geboortehuis ook hondenvoer gekregen (wss niet rauw) en goedkoop supermarktvoer voor volwassen katten.
ze heeft hier altijd compleet kattenvoer gehad en toen ze nog brokjes kreeg (tot aan 8 maanden), was dit altijd kittenbrok. vanaf dat ze 8 maanden was ongeveer, ben ik kh-vrij gaan voeren en toen ze ruim 1 jaar was, ben ik volledig zelf gaan samenstellen (barf).

wie kan me er iets meer over vertellen of heeft ervaringen met kittens met ondergewicht en weet hoe deze later zijn uitgegroeid?
#1458595
Heb hier ook een kat lopen die ondervoed was in haar jeugd. Bij mij is ze gaan groeien, maar ze blijft  vrij klein voor haar ras. Gedragsproblemen zijn er niet, behalve dat ze heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel erg is gefixeerd op eten en zichzelf omnivoor heeft gemaakt. Ook geen rare vergroeiingen, maar wel een heel slecht aangelegd gebit, dat ik aan de ondervoeding toeschrijf, want nu ze goed wordt gevoed is er wel iets meer gaan groeien.
Wat jij van Sien beschrijft, kan  overigens wel van ondervoeding komen, maar het klinkt ook naar inteelt.
gr.
Nicolette
#1458693
Weet je of vermoed je inteelt want dat klinkt ook aannemelijk.

Catoo is als eenzame zwerfpeuter [geschat 10/12weken oud] gevonden, meer dood dan levend van de honger
Ik vermoed dat ze ook wel worm ed had, iig komt bij hele grote stress een staartje nies opzetten, al wordt dat ook minder.

Ze was ruim 5 maanden toen ze vanuit t asiel hier kwam,een spicht, niks gewend doodsbang en geen bespiering alleen een spekbuik vanwege 24/7 brokken

Nu 2 jaar later is ze nog altijd erg gefixeerd op eten en eet zonder rem.
Wat de ondervoeding in de eerste maanden heeft gedaan weet ik [nog] niet, vooralsnog doet ze t super
Qua gedrag blijft t een voorzichtige/angstige die zich heel graag met veel geluid laat aaien, je met plezier uit je stoel drukt om naast je te zitten maar liever niet vastgehouden wordt.
Ze spreekt prima 'poes' en laat zich de kaas niet van t brood eten.

T is een niet al te groot tenger dametje, dunne beentjes, dun staartje en een smal koppie.. alles in verhouding
#1459108
Ik heb hier twee zieligerds, Eppo en Knor, die heb ik met een week of 8 (geschat) van de boerderie meegenomen omdat ze daar aan het doodgaan waren. Moeders was een brandmager en behoorlijk oud katje en de goedbedoelende boer gaf de kleintjes lekker verse koeienmelk als bijvoer  :-X ze zaten zo vol met vlooien dat als die allemaal tegelijk 'hop!' zeien de kittens een sprong maakten  :P en wormen hadden ze ook.

Knor is opgegroeid tot een grote forse rood-met-witte jeweetwelkater, alles prima in verhouding, behalve de hersentjes, die zijn allemaal naar Eppo gegaan. Hij is echt oliedom en ook heel bang voor van alles en nog wat, gewoon een slecht gesocialiseerde bangebroekerik.

Eppo heeft hele maffe korte voorpootjes en normale achterpoten, als ze zit is haar rug haast hoger dan haar kop  :D ze loopt als een konijn, en als ze draaf schommelt haar flubberbuik om haar oren  :P zij is nergens bang voor, toen ik een keer de gele pony in de tuin geparkeerd had zaten er 3 sissende stoomfluiten met enorme tuitenragerstaarten voor het raam, 1 rood met witte dombo probeerde onder de bank te kruipen (10 cm hoog) en 1 maf geval scheurde door het kattenluik naar buiten om in de ponystaart te gaan hangen  ;D Zij gaat ook vaak mee 's avonds honden uitlaten, je weet niet of de domme mensen de weg terug wel weten en ze moet ook een oogje op haar favoriete hond Kátur houden  :biggrin2:

Twee uit hetzelfde nest dus en qua karakter en bouw behoorlijk verschillend opgedroogd.
#1459376
Klinkt wel bekend. Ik vond Shiloh toen ze bijna 6 weken was en ze was net een muis, zo klein en mager. Arm ding. Ik heb ze een poosje gevoed (dag en nacht - gaap  ;) ). Ze groeide langzaam, maar ben een aantal keer bij de dierenarts geweest (prikje, wormenkuurtje, gewichtscontrole, ect) en ondanks dat hij erg knorrig was over het feit dat ze niet langer bij haar moeder is gebleven, was hij niet ontevreden over haar ontwikkeling. Ze is een beetje achter gebleven. Kleiner en tengerder dan onze andere poes en ze heeft een wat langer lijfje dan qua verhouding met de rest zou kloppen (beetje teckelachtig met hogere pootjes), maar dat komt vooral door haar iele bouw. Ik denk dat haar Twiggy-achtige uiterlijk te maken heeft met haar ondervoeding als kitten. Haar kopje is ook kleiner dan dat van andere katten, maar wel in verhouding met de rest. Ze blijft ondanks haar 1,5 jaar op een wat oudere kitten lijken. Ze groeit ook niet meer (hopelijk een beetje in de breedte als ze straks gesteriliseerd is). ;D . Een rare gewoonte die ze heeft overgehouden aan het missen van haar moeder is dat ze als ze bij je ligt, zich oprolt in een bal en de punt van haar staart als een speen in haar bekje neemt en erop sabbelt. Dat heeft ze vanaf dag 1 gedaan en 1,5 jaar later doet ze dit nog steeds.
Laatst gewijzigd door barbarella op wo 23 dec 2009, 20:35, 1 keer totaal gewijzigd.
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door