Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door flufske12
#1455063
Hallo, ik heb zelf 4 honden die allemaal al ruim 2 jaar barf en kvv eten. Ze eten half kvv en half barf aangevuld met groenten ei en yoghurt. Sinds donderdag heb ik een opvanghondje die bij ons gaat blijven totdat ze op gewicht is en wat gesocialiseerd is want ze is extreem angstig en heeft extreme verlatingsangst. Het is een poedel kruising van 40 cm en ze weegt nu met moeite 9kg en moet volgens de dierenarts minstens 5kg aankomen. Het is echt een wandelend geraamte en alle botten steken. Nu ik had verwacht dat ze alles en zoveel mogelijk ging eten maar ze vertikt het van te eten. Het enige wat ze wil eten tot nu toe is gekookte kip vis uit blik, macaroni en leverworst  als ik het uit de hand voer. Hiervan eet ze ook niet genoeg. Ik zou graag willen dat ze als mijn andere honden gewoon kvv en barf zou eten wat uiteraard veel gezonder is dan hetgene wat ze nu eet. Gewoon aanbieden en wegnemen durf ik echt niet want ze kan nu ze zo mager is echt niet in hongerstaking gaan.  Ik heb al verschillende dingen aangeboden duck gemalen pens kippennekjes haaksbarfs en heb ook geprobeert er kokend water overheen te doen maar ze snapt precies niet dat het eetbaar is. Ze wilt er alleen maar in rollen. Heeft iemand een idee hoe dat ik haar aan het eten kan krijgen en wat ik kan aanbieden?
Door flufske12
#1455071
Ze is medisch helemaal in orde. Ze is door de dierenarst gecontroleerd en is ontwormd en ontvlooid en het enige wat de dierenarts kon aanmerken is dat ze te mager is en een oorontsteking heeft maar daar krijgt ze oordruppels voor. Haar tanden zijn een beetje geel maar niet extreem want ze is nog redelijk jong ongeveer 2 jaar.
Door Too
#1455162
Poe, zeg.. wat goed dat je d'r een kans geeft!
Wat was ze gewend te eten, weet je dat?

Je schrijft dat vis uit blik wel gegeten wordt, is t een idee t op de 'kattenmanier' aan te pakken.... vis en kvv mengen tot ze kvv herkent als eten.
Door Happy Tail
#1455167
Nou denk ik ook dat gezien je schrijft dat de hond extreem angstig is gewoon even tijd nodig heeft om te wennen. Waarschijnlijk is er nu veel te veel stress door de nieuwe situatie dat eten niet lukt.
Geef ze de tijd om te wennen en ondertussen gewoon lekker verwennen met dingen die er goed ingaan.. je hebt haar net in huis gehaald. en enkele dagen zijn voor een angstige hond niet genoeg om zich op haar gemak te voelen
succes.
Door flufske12
#1455367
Ik ga haar verlopen gewoon laten begaan en wennen en dan laat ik haar voorlopig ook maar even eten wat ze wilt. Bedankt voor het advies.
Gebruikersavatar
Door WillyP
#1455401
Ik zou zelf ook het eten mengen met wat ze WEL lust. En dan steeds een beetje meer van wat je wilt dat ze gaat eten. Verstoppen dus tussen de blikvis of macaroni. Bij onze kat werkt dat uitstekend. Als er maar wat van blikvis tussen zit, eet ze ook wat ik wil dat ze eet.
Door Lizzy
#1455486
WillyP schreef: Ik zou zelf ook het eten mengen met wat ze WEL lust. En dan steeds een beetje meer van wat je wilt dat ze gaat eten. Verstoppen dus tussen de blikvis of macaroni. Bij onze kat werkt dat uitstekend. Als er maar wat van blikvis tussen zit, eet ze ook wat ik wil dat ze eet.
Dat zou ik ook doen. En ik zou wat Rust Compositum van de Groene Os geven. Dat kalmeert haar waarschijnlijk wel een beetje. Sterkte met je opvangertje!
Gebruikersavatar
Door kira
#1455642
Sterkte met je opvangertje. De opvangertjes hier aten ook geen van alle in het begin. Teckel ventje had ruim een week nodig om de CB te waarderen, toen was hij "om". Ik doe wel altijd gewoon neerzetten, dan een klein beetje op de tong doen zodat ze proeven, verder alleen laten met het eten en dan na 5 minuten de bak (met inhoud) weer wegnemen. Arie die we nu hebben heeft ruim 2 weken niet gegeten. Of alleen een gram of 50. Ook steeds iets in de mond gedaan. En betrokken bij het klaar maken, vooral laten zien hoe lekker de andere de restjes vonden. Nadat ik een ton kip in zakjes moest doen en de rest steeds wat kreeg ging ze mee doen. Nu zit ze vooraan.
Door inni
#1455654
Onze slechte eter kreeg ik op kvv door er enkele snippers vers gebakken vlees over te strooien (een dun stukje even in een antikleefpan en dan in stukjes knippen met 'n schaar) na een week of twee waren 't echt nog een snipper of drie en at hij z'n voer helemaal op.
Strooi er dus iets over wat wat ze wel ist en stilletjesaan zal ze de smaak wel leren kennen.
Veel succes.
Door inni
#1455656
inni schreef: Onze slechte eter kreeg ik op kvv door er enkele snippers vers gebakken vlees over te strooien (een dun stukje even in een antikleefpan en dan in stukjes knippen met 'n schaar) na een week of twee waren 't echt nog een snipper of drie en at hij z'n voer helemaal op.
Strooi er dus iets over wat wat ze wel lust en stilletjesaan zal ze de smaak wel leren kennen.
Veel succes.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door