Moderator: Lizzy
202Spots schreef: Kalkoen heeft voor mij gewoon TE hoog splinter gehalte,en ik geef alleen gemalen kalkoen.Dory, ik weet dat jij ze als te splinterig/scherp beoordeeld. Geldt dat nou echt ook voor de jonge "baby"kalkoentjes zoals die hier verkocht worden. Ik knipte het karkas door de ruggegraat in de lengte héél gemakkelijk in twee helften, een konijn kost me heel wat meer moeite, en bij haaskarkas (dat ze ook eten) lukt me dat helemaal niet. Dat krijg ik met moeite dwars doorgeknipt. Ik ben met mijn vinger langs het knipvlak gegaan, het voelde helemaal niet scherp, terwijl ik aan haas mijn vingers al heb opengehaald.
kira schreef: de kalkoenkarkas die ik hier heb liggen (babykalkoen) is echt niet hard oid, en splinterd ook niet. Maar in verhouding met een "echte" kalkoen" is een een babykarkas ook wel erg klein. Overigens had ik van de week kippen (noemde de kipboer harde kippen) en die waren volgens Kleine beer niet de kanen. Theemuts heeft ze op, en was er lang mee bezig, die waren duidelijk hard. Harder als die kalkoenkarkassen.Hoe zwaar zijn jouw babykalkoenkarkassen??
pike schreef: Dory, ik weet dat jij ze als te splinterig/scherp beoordeeld. Geldt dat nou echt ook voor de jonge "baby"kalkoentjes zoals die hier verkocht worden. Ik knipte het karkas door de ruggegraat in de lengte héél gemakkelijk in twee helften, een konijn kost me heel wat meer moeite, en bij haaskarkas (dat ze ook eten) lukt me dat helemaal niet. Dat krijg ik met moeite dwars doorgeknipt. Ik ben met mijn vinger langs het knipvlak gegaan, het voelde helemaal niet scherp, terwijl ik aan haas mijn vingers al heb opengehaald.
Ik heb nooit kalkoen gekocht, om de simpele reden dat iemand (lees: Dory ) zegt: te scherp. En voor de afwisseling heb ik ze ook echt niet nodig, ik heb genoeg soorten. Dus ik neem geen onnodig risico. Maar nu zit dat ding daar in ene tussen de kippen. En het is zo'n mooi karkas, en blijkbaar zo zacht, dat ik toch ga twijfelen. En dan denk ik: Waarom zeggen mensen als Lonsdale dan dat kalkoenkarkas geschikt is ???:-\
Linda & Kay schreef: Welke vleesmolen heb jij dan, als ik vragen mag? Dat moet wel een hele goeie zijn!Ja is 'n goeie en gebruik hem al meer dan 10 jaar..
202Spots schreef: Me groothandelaar waar ik eerst grote dozen met kalkoen nek en de kippenruggen kocht is 'n tijdje terug met pensioen gegaan..Hier geef ik kleinere kalkoennekken die vrij goed te eten zijn maar voor de rest sla ik echt even over net als Dory
Ik kon al nooit geen kale kalkoen karkas kopen, en heb hier alleen de hele kalkoenen, soms zijn er 'n paar vleugels of poten die je apart in de supermarkt kan kopen,maar rond deze tijd,met Thanksgiving en Christmas kan je de hele bevroren kalkoen kopen, meestal zijn ze ook in de aanbieding.
Ik heb er nu 'n stuk of 6 in de vriezer liggen,en betaal maar 33 ct per pond, (dat is de helft wat ik voor de kippen betaal wanneer ze in de
aanbieding zijn)
De kalkoen slacht ik dus zelf verder,de meeste vel gooi ik weg, ik snijd de borstvlees eraf om te drogen,en de rest gaat allemaal in de vleesmolen.
Het zijn vrij grote kalkoenen ,ik heb nog nooit 'n "baby" kalkoentje gezien dus ik kan niet vergelijken hoe dat karkas er uit ziet...
Ik weet alleen dat alles hier vreselijk scherp is..de vleugels hebben lange dunne scherpe botten wat op messen lijkt,
ook bij de losse vleugels die ik tussendoor wel is had gekocht...
Het enige verschil wat ik wel is heb gezien, is in de hanen nek en de hen nek...de haan kalkoen heeft 'n nek die de omvang heeft zoals
dik als me pols en ik krijg die nekken met moeite stuk geknip zodat ze in de opening van de molen passen.
Kalkoen nekken geef ik nooit meer in z'n geheel omdat Tor er bijna in gestikt is toen ie 't hele ding in 1 keer wilde doorslikken..
Vleugels geef ik niet in z'n geheel omdat die botten te scherp zijn.
De poot (drumstick) heeft 'n bot erin waar je U tegen zegd..is keihard en als 't stukgebeten is is 't vlijmscherp.
De karkas zou dan misschien het enige zijn wat er over is om zelf te laten kluiven...maar dat kan ik van hier uit niet beoordelen. .
Ik ben trouwens niet de enige persoon die geen hele kalkoen geeft hoor...Tieneke vertrouwd 't ook niet
tieneke schreef: Hier geef ik kleinere kalkoennekken die vrij goed te eten zijn maar voor de rest sla ik echt even over net als Dorymijn karkas dus niet...
Tis echt knetterhard en vooral vlijmscherp,ook de botten van zeer jonge kalkoen....wij hadden zelfs een kruti-farm waar we alles vers van de pers afhaalden....de karkassen heb ik allemaal van het vlees ontdaan en weggegooid.