Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Chantal82
#1444094
Hallo,
Ik heb een hond van 14 maanden (kruising Friese Stabij / Duitste Staande). Al ruim een half jaar tobben we met zijn gezondheid en dan vooral met zijn voeding. Bink heeft geruime tijd last gehad van een knorrende maag (zo klonk het). Hij begon dan 's nachts te zeuren en wilde naar buiten om gras te eten. Hij spuugde dat niet uit. Na een tijdje hypoallergeen voer van HIlls gebruikt te hebben hebben we een andere brok geprobeerd, probleem weer terug. Ondertussen heeft hij ook verschillende kortsjes over zijn lichaam gekregen en dan vooral in de nek. Toen heb ik hem op een kuur van 15 dagen vuile pens/hart van Farmfood gezet. Ging perfect. Geen last van z'n maag en de korstjes verdwenen. Langzaam aan overgestapt op de brokken van Farmfood en de klachten kwamen terug. Ik ben onlangs bij een homeopaath geweest en zij beveelde mij aan om versvoer te gaan geven. Heb Bendit meegekregen, maar dit lust hij niet. Toen maar weer Farmfood pens/hart en nu heeft hij Farmfood rund. Op advies moet ik allerlei merken en soorten versvoer uitproberen. Het probleem is dat Bink nu al 6 dagen elke dag om half 7 begint te piepen en hij heeft weer een knorende maag.... We gaven hem altijd 3x per dag te eten en dat is nu 2x geworden (ook op advies). Kan hij niet gewoon honger hebben? Ik geef hem 's avonds rond 18.00 uur 300gr en 's ochtends ook 300gr (dat is veel meer dan hij normaal mag, hij weegt 20kg). Hij heeft trouwens ook nog demodex, daar wordt hij nu voor behandeld. Over 2 weken gaat hij 10 dagen logeren bij een hondenopvang en ik wil hem zo graag sterk krijgen. Alle hulp en tips zijn welkom! Dit is mijn eerste hond en heb hier echt geen ervaring mee.
Gebruikersavatar
Door me and my boys
#1444160
zou niet tegek veel gaan wisselen met het voer, maar eens een poosje hetzelfde geven, voor een maag/darmen is heel veel wisselen, als ze daar last van hebben, ook niet goed...
heb je de maag al eens laten nakijken?
misschien kan je eens beginnen met een goede reinigingskuur en over op barf..
Door Chantal82
#1444260
yuki11 schreef: Die knorrende maag, kan dat ook rommelende darmen zijn???
Bedankt voor je reactie! Ja, het kunnen zeker ook rommelende darmen zijn. Hij eet gelukkig wel goed en is lekker actief, maar maak me toch wel zorgen en 2 specialisten hebben we al niet echt een antwoord kunnen geven
Door Chantal82
#1444398
yuki11 schreef: Waarmee wordt ie behandeld en is er verband tussen de start van die behandeling en zijn klachten met maag/darmen??
Bink wordt momenteel behandeld met Ectodex, voor de demodex en verder niks. Klachten van die maag/darmen zijn eigenlijk onstaan nadat hij een antibioticakuur heeft gehad toen hij 6 maanden was. Toen had hij die "knorrende maag" zo ongeveer 1x per week, soms iets meer en soms ook  even helemaal niet. Inmiddels heeft hij nog 2x antibiotica gehad voor een wond aan zijn poot. Kun je hier iets mee? Bedankt voor het meedenken!
Door claudiaB
#1444414
Als ik je verhaal goed begrijp doet hij het goed op Famfood fresh met vuile pens.
Waarom laat je 'm daar niet een hele poos op staan??
Afwisseling is goed, maar niet voor een hond die daar problemen van krijgt.
Door Chantal82
#1444418
claudiaB schreef: Als ik je verhaal goed begrijp doet hij het goed op Famfood fresh met vuile pens.
Waarom laat je 'm daar niet een hele poos op staan??
Afwisseling is goed, maar niet voor een hond die daar problemen van krijgt.
Bedankt voor je berichtje. Ik wist eerlijk gezegd niet of dat goed was om je hond langer dan een week of 2 pens te geven. Ben echt een leek op het gebied van KVV hoor. Maar ik denk dat het inderdaad niet verkeerd is om dat maar gewoon weer te geven. Het is wel zo dat hij wat afnam in gewicht terwijl hij 200gr meer krijgt dan normaal. Het is best wel prijzig,maar als ik hem daarmee ietsje beter kan maken dan heb ik het er graag voor over. Voor zover ik weet is het een complete voeding en krijgt hij daarmee alles binnen wat hij nodig heeft
Door claudiaB
#1444630
Alleen pens is niet goed. veels te eenzijdig en weinig voedingsstoffen.
Maar de farmfood fresh is compleet en dat kan je een lange tijd geven eventueel gecombineerd met pens.
Succes!
Door Truus
#1445009
Geef je het goed op kamertemperatuur?Desnoods kun je er de eerste tijd een beetje warm water doorheen doen. Te koud voedsel kan wel eens verkeerd uitvallen namelijk.
Door Hanny
#1445051
Je zou vor de financiën eens even kunnen kijken naar de prijzen van ander diepvries voer en wat voor jou makkelijk te kopen is.
Dan zou ik het voorlopiog maar bij één soort houden.
Rommelende darmen zijn niet van de honger, maar duiden toch op darm ongemak.
Soms kan het zo zijn, dat een antibiotica kuur het gezonde milieu in de darmen aantast en dan wordt er wel een probiotoca produkt gegeven, dat zou hem wel eens kunnen helpen.
Als je de zoekfunctie gebruikt bv. voor weerstand, darmproblemen, demodex kom je vast wel veel informatie tegen en dan zou je gericht vragen kunnen stellen.
Kan je hond, als hij tien dagen naar de opvang gaat hetzelfde blijven eten, als wat jij hem gaat voeren. Dat lijkt me in dsit geval wenselijk.
Ik zou nu geen groene leem kuur geven, omdat ik begrepen heb, dat je dat niet met medicijnen moet combineren.
Veel succes met zoeken en lezen en vragen, als je iets beter wilt weten.

Hanny
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door