Moderator: Lizzy
pike schreef: Niet alles wat in de winkel ligt is altijd goed gelabeld. Verleden week zag ik hier in de Vomar biologische kipfilet liggen. Het vlees was zo donkerrood als maar zijn kon ???Hoe donkerder het kippenvlees hoe biologischer het is, afhankelijk van het ras kan het behoorlijk donker zijn. Geel is maiskip en wit is plofkip .
Bennie schreef: Hoe donkerder het kippenvlees hoe biologischer het is, afhankelijk van het ras kan het behoorlijk donker zijn. Geel is maiskip en wit is plofkip .Ik heb hier toch echt wel biologische kippen rondom huis lopen. Ze hebben een nachthok en verder een terrein van ca. een kleine ha. Maar de hanen en kippen die ik geslacht heb hadden allemaal vrij licht vlees, op die ene met die rode rug na. Ze krijgen wel wat legkorrel, maar voor de rest scharrelen ze al hun voer bij elkaar.
Xada schreef: Ik heb hier toch echt wel biologische kippen rondom huis lopen. Ze hebben een nachthok en verder een terrein van ca. een kleine ha. Maar de hanen en kippen die ik geslacht heb hadden allemaal vrij licht vlees, op die ene met die rode rug na. Ze krijgen wel wat legkorrel, maar voor de rest scharrelen ze al hun voer bij elkaar.Ik heb ook al menige eco-kip gezien en die waren ook allemaal vrij licht van kleur, niet roodachtig en al helemaal niet met zo'n donkerrode wildkleur. Wat in de winkel lag was ook geen rug, maar lapjes filet. De biologische kip die zulke filetjes geeft wil ik ook wel
Bennie schreef: @rheawithpixels Fazant herken je heel eenvoudig door de neiging om een wasknijper op je neus te zetten .bij mijn honden lijkt wel, hoe meer ik het vind stinken, hoe lekkerder zij het vinden. De eerste keer met haas snijzels, ging ik zowat over mn nek, maar stond die kleine met haar voorpootjes op het aanrecht de boel even te inspecteren